13 en 14 April bomvol Museumweekeinde bij Kazemattenmuseum

13 en 14 April bomvol Museumweekeinde bij Kazemattenmuseum

Tijdens het komende Museumweekeinde, 13 en 14 april, barst het van de activiteiten in en rond het Kazemattenmuseum. Voor het publiek belooft het een enerverend weekeinde te worden.

Sittard

Een heuse filmster inmiddels. De voormalige mijnenveger Sittard. Bekend geworden van de kaskraker “Dunkirk” en in de vaart gehouden door de zeekadetten uit Harlingen.De Sittard legt het hele weekeinde aan voor het museum en is te bezichtigen. Het korps Zeekadetten staat klaar om het publiek rond te leiden over het schip.

De Zeemanspot

De klassieke reddingboot “De Zeemanspot” van het Helders Historisch Reddingboten Collectief komt naar Kornwerderzand om het gehele weekeinde rondvaarten rond het museum te verzorgen voor het publiek. Tegen een geringe vergoeding kan het publiek meevaren op dit varend erfgoed.

Re-Enactment

Dit jaar strijken diverse troepen uit de periode 39 – 45 op Kornwerderzand neer.

Binnenlandse Strijdkrachten, Nederlandse soldaten uit de tijd van de Mobilisatie, Luchtbescherming, Oranjewacht en ook een detachement Duitse soldaten.

CV 90 Commandovoertuig

Het 44e Pantser Infanterie Bataljon uit Havelte komt met een CV 90 Commandovoertuig.

Dit voertuig is bij het Nederlandse leger in gebruik als infanterie gevechtsvoertuig en kan niet alleen infanteristen vervoeren, maar zelf ook actief deelnemen aan het gevecht met een 35 mm snelvuurkanon.

Jeep/Divers

Met een originele Jeep kan het publiek pendelen over het gehele museumterrein.

Voor boekenliefhebbers is een tweedehands boekverkoop.

Verder kan de liefhebber genieten van vers gerookte paling.

Het museum is het hele weekeinde voor een gereduceerde openingsprijs van € 2,= voor volwassenen en € 1,= voor kinderen toegankelijk. Museumkaarthouders hebben gratis toegang.