Eastpak: van legertas tot kunstwerk

Eastpak: van legertas tot kunstwerk

De tas is Amerikaans en oersterk. Waar dat aan te danken is? Aan het Amerikaanse leger. Hoe dat zit lees je hier. 

Het was Monte Goldman die rugtassen voor het Amerikaanse leger produceerde. Het merk Eastpak staat dan ook voor Eastern Canvas Products. Het oersterke canvas vormde de basis voor de tassen. Overtuigen

Het was de zoon van Goldman die in de jaren zeventig bemerkte dat studenten de rugzakken heel handig inzetten voor het meesjouwen van hun studieboeken. En zoals een zoon dat doet: hij probeerde zijn vader ervan te overtuigen dat hij daar een slag mee kon slaan. Met het speciaal voor de consument produceren van rugzakken. De Eastpak rugzak [was geboren. 

De Padded Pak’r is het meest traditionele model, maar Easpak heeft niet stil gezeten en inmiddels zijn er veel modellen op de markt zoals de Provider of de Office en Back to Work. De namen getuigen van een stoer uiterlijk waar je wel wat mee aan kunt. 

Gedurfd

Wie meent dat de tassen louter in legergroen verschijnen heeft het mis. Juist Eastpak kent gedurfde prints. Vooral juist die Eastpak rugzak Padded Pak’r werd onder handen genomen door kunstenaars die er hun creativiteit op los lieten. Het leverde verrassende boeiende tassen op. We noemen er hier eentje: de Franse mode-modeontwerper Jean Paul Gaultier. 

Gaultier is het enfant terrible van de modewereld. Die naam heeft hij te danken aan zijn uitdagende en vernieuwende ontwerpen. Soms wist hij zelfs te choqueren. Heel bijzonder dus dat Eastpak hem de gelegenheid gaf om de traditionele tas van een bijzondere print te voorzien. 

Kwaliteit

Dat geeft tevens de stevigheid en het lef van Eastpak als tassenmerk aan. Wat er ook op creatief gebied met de tassen gebeurt; de kwaliteit staat bovenaan. Ze zijn stevig en sterk en gaan een leven lang mee. Gegarandeerd. Of je nu het nieuwste design Eastpak model koopt of een rugzak via de sale  aanschaft. 

Ken je de Eastpak Topfloid Black Denim ? Dit is een geweldige rugzak voor studenten en globetrotters die wel wat ruimte kunnen gebruiken maar ook een praktische en stevige tas wensen. De tas heeft naast een hoofdvak ook twee voorvakken met ritssluiting en een ritsvak op de achterkant. Natuurlijk past er een waterfles in en heeft de tas een keycord. Er is ook plaatst voor een 15 inch laptop. De schouderbanden zijn stevig en gewatteerd.