Waddenrobkes 2018-2019

Waddenrobkes 2018-2019

In december vond ook voor de Waddenrobkes van Zeerobben de laatste speelronde van 2018 plaats op het Oostersportpark. En bijzondere dag want naast de huldiging van alle teams mochten de Waddenrobkes meelopen aan de hand van de spelers van Zeerobben 1 bij de laatste thuiswedstrijd van 2018. Het was dan ook volle bak in de Robbenplaat waar jeugdbesturrslid Wietse de Wit en coördinator Waddenrobkes Angela Amels de medailles aan de kinderen uitreikten. Ouders, broertjes en zusjes en veel familie zagen de volgende ploegen gehuldigd worden:

Team Italië

Bondscoach is Sander en die is maar wat trots om met deze spelers te mogen werken. Links zit Niek. Niek heeft in een korte periode al heel veel geleerd van het voetbalspelletje. Hij zit nog maar enkele maanden op voetbal en is nu al één van de dragende krachten van dit team. Naast Niek zit Ricardo. Ricardo heeft er elke week heel veel zin in en is superfel. Quinn is snel en heeft een goede passeerbeweging en heeft hij nu al veel gevoel in zijn linkerbeentje. Geheel rechts zit Liam. Liam is een harde werker die iedere wedstrijd voorop in de strijd gaat. Samen zijn ze sterk.Team Engeland

Dit team staat onder leiding van bondscoach Judith. Links zit Jend. Jend is een echte engelse verdediger. Fysiek sterk gaat hij de strijd aan met iedere aanvaller. Bovendien heeft hij ook nog een leuke actie in huis. Naast Jend zit Niek. Niek heeft nu al een uitstekend linkerbeen. Met zijn doelgerichte schot scoort hij de ene na de andere goal. Rechts naast de bondscoach zitten David en Daniel. De twee middenvelders van het team. Deze twee enthousiaste “D’s “ maken het iedere tegenstander erg moeilijk. Samen zijn ze sterk.

Team Argentinië

Team Argentinië staat er goed op. Bondscoach Bianca heeft er een echt team van gemaakt. Links zit Thomas. Thomas heeft dit seizoen zijn debuut gemaakt bij de Waddenrobkes. Na het behalen van zijn zwemdiploma is hij meteen ingestroomd. Daarnaast staat een glunderende “Maradonny”. De bijnaam zegt genoeg.  Niels is een ervaren Waddenrobke. Deze harde werker begint steeds meer leuke acties te maken. Geheel rechts staat Stijn. Stijn is altijd van de partij en pakt regelmatig zijn doelpuntje mee.

Team België

Wat een team. Bondscoach Ariel nam de laatste keer de taken even van zijn vrouw Kirsten over. De Zuid Amerikaanse invloeden van Ariel waren meteen zichtbaar. De Rode Duivels dansten over het veld. Links staat Abel. Abel is een snelle technische voetballer die scoort uit alle hoeken. Naast hem zit Daan. Daan was de eerste maanden nog wat aan het spelen in het veld maar begint de laatste weken ook zijn acties te maken. Mooi om die ontwikkeling te zien. Naast Daan zit Leah. Leah is een bikkel in het veld. Voor niets of niemand bang is deze meid.

Team Duitsland

Team Duitsland staat onder leiding van bondscoach Mark de Jong. Mark maakte dit seizoen zijn debuut bij de Waddenrobkes. Links zit Thijs. Thijs is een goede middenveleder met een goede drive. Naast Thuijs zit Ruben. Deez kleine dribbelaar kan prachtig rennen. Bovendien pakt hij regelmatig zijn doelpuntje mee. Naast hem zit Lucas. Nu deze jongeman na het behalen van zijn zwemdiploma ook gaat trainen op woensdag kan iedereen zijn borst nat maken. Rechts zit Berkay. Berkay heeft erg veel plezier in het spelletje. Uiteraard is hij de volgende competitie ook weer van de partij.

Team Brazilië

De Goddelijke Kanaries staan onder leiding van bondscoach Femke. Femke moest een paar jaar geleden nog niets van voetbal hebben maar is nu bijn dagelijks bij de club aanwezig. Links zit Rijk. Rijk is al met zijn 2e sezioen bij de Waddenrobkes bezig en dat werpt zijn vruchten af. Hij begint steeds beter te ballen. Naast hem zit de Harry Kane van Zeerobben. Harry is een echte goalgetter. Hij scoort uit alle hoeken. Daarnaast zit Giel. Giel vond het voetbal in het begin een beetje spannend maar gaat nu helemaal los. Hij vind het geweldig. Rechts zit Thijs. Een mooi kereltje die nooit opgeeft.

Team Holland

Bondscoach Anne heeft zijn team goed op de rit sinds hij het stokje van Koeman heeft overgenomen.  Links zit Jurre. Jurre is een fantiek baasje met een goede drive. Hij laat het kaas niet van zijn brood eten. Naast Jurre zit Gideon. Gideon is een ervaren Waddenrobke met een prima techniek en een mooi schot. Doelpunten maken vindt hij geweldig. Rechts zit Sten. Sten vindt het geweldig op de velden en gaat steeds beter voetballen. Hij heeft onlangs zijn eerste doelpunten gescoord.

Team Denemarken

Team denemarken stond de laatste keer o.l.v. bondscoach Marije. Zij viel in voor de vaste bondscoach Wil. Wil was samen met zijn zoon en speler Semm niet aanwezig op de finaledag. Daardoor moesten Evy en Thije de kar samen trekken en dat ging ze goed af. Evy bij Denemarken staat garant voor doelpunten. Deze doelpuntenmachine doet het geweldig. Naast Evy zit Thije. Eindelijk is Thije dit seizoen ook aangesloten bij de Waddenrobkes. Hij voietbalt alsof hij al jaren op de velden rondloopt.

Wintercompetitie

Nu de competitie op het veld afgelopen is gaan de Waddenrobkes meteen na de kerstvakantie door met de winterscompetitie in de Waddenhal. Op donderdag 10 januari om 16.30 uur begint de eerste ronde van de wintercompetitie alweer.

Van kleutervoetbal naar Waddenrobkes

Zeerobben ziet een groeiende ontwikkeling bij met name de onderbouw. De kleuters (en ouders) van groep 1 van de basisschool leren in het voorjaar de vereniging Zeerobben al kennen. De stap naar de Waddenrobkes is dan al snel gezet. De basistechniek die de kinderen spelenderwijs leren betaald zich vervolgens in de onderbouw bij de vereniging meer dan uit. Met name bij de JO-8, JO-9 en JO-10 doet de jeugdfadeling het uitstekend. Uiteindelijk is het voor iedereen begonnen bij de Waddenrobkes of eigenlijk al bij het kleutervoetbal. En  dat zal dit jaar niet anders zijn. Instromen bij de Waddenrobkes kan ten alle tijde. Dat is het grote voordeel van de onderlinge comeptitie die de kinderen spelen. Voor meer info hierover kan contact opgenomen worden met Witse de Wit (06-27832598). De vereniging kijkt uit naar het voorjaar!

De Waddenrobkes van Zeerobben wensen iedereen een mooi en sportief 2019 toe.

Foto’s: Frans Bode