Een diagonale verplaatsing van de keuken unit, een uitgekiend kleurenpallet met een creatieve verlichting inbreng met prachtige lampen en schaduw licht in het plafond, nieuw meubilair in een comfortabele opstelling én een indrukwekkende drankenbar maken de metamorfose op het Lanenpleintje c.q. Andreas compleet. Tekst en foto’s Joop van der Heide
Daarbij opgeteld een nieuwe onderpui die in de zomer volledig open kan, met op het front een sfeervol knus terras dat op die manier bij het shoarma restaurant geïntegreerd wordt én ook nog eens een compleet verbouwde boven verdieping maakt het tot een bijzondere horeca zaak.
Ook op de boven verdieping is de inrichting, kleurstelling en licht decoratie doorgevoerd. De sanitaire units zijn modern up to date en passen perfect in het concept dat door Andreas Anis zelf is ontworpen en gerealiseerd. Hij behaald namelijk in 1981 in Cairo, waar Anis woonde, zijn Bachelors bul in de binnenhuis architectuur. Sinds 1987 is hij echter Harlinger Horeca man en weet zich binnen het horeca kader nog altijd heel goed staande te houden.
Binnen het concept past, naast de uitgebreide keuken met het oriëntaalse karakter, ook de mogelijkheid om met maximaal 15 mensen op de bovenverdieping een vergadering of gezellige bijeenkomst te houden. Het gebruik van die ruimte is gratis. Naast dus de sfeer biedt het specialiteiten restaurant een uitgebreide kaart variërend van ‘de beste Kapsalon van Fryslan’ zegt hij, tot biefstuk van het Angusrund, Beri Beri, kipspecialiteiten, mixed grills en van sauzen tot salades. De drankenbar is bijzonder uitgebreid, van fris tot bier en van gedestilleerd tot oriëntaalse cocktails. De metamorfose werd in 40 dagen door Andreas zelf gerealiseerd. En het is zeer de moeite waard om een kijkje te nemen of beter nog te gaan proeven wat het Shoarma restaurant op het Laneplein allemaal te bieden heeft.