Voor herhaling vatbaar, was de conclusie na twee dagen Literair Festival Vestdijk, van zowel spreekstalmeester Josse Pietersma, als de meeste gasten. De eerste editie van het festival begon en eindigde met Dick Vestdijk, de zoon van de schrijver waar het festival zijn naam aan ontleent. Op zaterdagmiddag onthulden hij en burgemeester van Harlingen, Ina Sjerps een borstbeeld van Simon Vestdijk. En zondagavond sloot hij de avond samen met Jankobus Seunnenga af, samen zongen ze op muziek gezette gedichten van Simon Vestdijk en andere schrijvers en dichters.
Ook de rest van het programma was -vanzelfsprekend- geënt op de in Harlingen geboren schrijver. Met onder andere Vestdijkkenner Kees ’t Hart, Hiske Oosterwijk die gedichten van Gysbert Japicx zong, historicus Josse Pietersma als spreekstalmeester, dichter en literair talent Joost Oomen, oud-Dichter des Vaderlands Tsead Bruinja en De Friezen-schrijver Flip van Doorn. Voor de meesten van hen was het weer even wennen op het podium, dat ze door corona al ruim anderhalf jaar niet betraden. Ook veel bezoekers hadden het gemist: eindelijk weer eens live muziek.
Het Literair Festival Vestdijk is een kleinschalig festival, dit jaar in verband met corona voor maximaal vijftig gasten per dag. De zaterdag was uitverkocht en ook voor de zondag was veel belangstelling. Het festival vond plaats in de feeëriek verlichte tuin achter Boekhandel van der Velde, het Hannemahuis en Bibliotheek Harlingen. Deze culturele partners namen onlangs de organisatie van de Anton Wachter Prijs over van Centraal Comité 1945 en besloot er een jaarlijks festival van te maken. Waarbij eens per twee jaar ook de Anton Wachter Prijs voor het beste literaire prozadebuut wordt uitgereikt. Volgend jaar vindt het festival plaats in juni, dan zal de prijs weer worden uitgereikt.