Algemene oproep om 20 maart te gaan stemmen

Algemene oproep om 20 maart te gaan stemmen

De meeste Harlingers zullen mij ondertussen wel hebben zien staan op de verkiezingsposters samen met een viertal PvdA-leden. Nu kan ik hier van alles opschrijven over wat ik vind dat er in Fryslân moet gebeuren, maar dat ga ik niet doen.

Ik vind het namelijk veel belangrijker dat iedereen gebruik maakt van een verworven recht dat nog maar slechts honderd jaar geldt, 12 december 1917 algemeen kiesrecht voor mannen en voor vrouwen was dit 28 september 1919. Hierdoor is er veel veranderd in Nederland en wonen wij in een land waar je trots op kunt zijn. Tijdens onze campagne heb ik te vaak gehoord: ik ga niet stemmen, wat is het nut? Maar bedenk dat wanneer de meerderheid er zo over denkt, de minderheid het voor het zeggen krijgt. Laat je niet leiden door de waan van de dag en laat je niet verleiden door de uitvergrote onvrede door sommige politici. Het gaat om de lange termijn. Over de vraag wat voor land willen wij zijn. Over een toekomst waarin iedereen weer een zeker bestaan op kan bouwen. Wij hebben op te veel verworvenheden ingeleverd.Het kan zijn dat ik in de Provinciale Staten mijn opwachting mag maken en als dat zo is zal ik opkomen voor de belangen van Harlingen en voor andere zaken zoals goed en betaalbaar wonen voor iedereen op de plek waar zijn/haar hart ligt. Dat men wordt gewaardeerd om wie men is en dat we zorgen voor elkaar. Ik hoop jongeren aan te spreken zodat het hen duidelijk wordt dat zij hun toekomst niet over moeten laten aan oudere generaties, meepraten en meedoen is belangrijk. Je hoeft er geen politicus voor te zijn, ik ben het ook niet! Natuurlijk vind ik dat iedereen op de PvdA zou moeten stemmen, maar dat is geen realiteit. Daarom wil ik slechts één oproep doen: Ga morgen, 20 maart, naar de stembus!

Willem de Graaf

Nummer 11, lijst 2, PvdA