Alles is nog mogelijk

Alles is nog mogelijk

Voorbeschouwing Winsum – Zeerobben

Eindelijk zijn de inhaalwedstrijden gespeeld en heeft elke club 23 wedstrijden gespeeld. Je hoopt dan meer lijn/duidelijkheid te kunnen ontwaren, maar niets is minder waar. Winsum lijkt zich veilig te hebben gespeeld. Alhoewel ze in de thuiswedstrijd van vv Groningen verloren met 1 – 2. Gorecht heeft nog drie punten nodig om zich te kunnen vergewissen van de derde plek die recht zal geven op de nacompetitie om promotie. VEV’67 heeft bij de inhaalduels geen punten aan zijn totaal van 21 punten kunnen toevoegen en blijft dan ook de rode lantaarndrager. Het gat met nummer voorlaatst BQ Dokkum bedraagt 5 punten. Daarboven balanceren een vijftal ploegen, waaronder Zeerobben op de rand van handhaving en nacompetitie. Maar het rechtstreekse degradatiespook hangt ook nog als een zwaard van Damocles bij een groot aantal clubs boven het hoofd. Een spannender slot is nauwelijks voorstelbaar, wanneer je het restant van drie wedstrijden in ogenschouw neemt. Blijven de ploegen die nergens meer om spelen hun sportieve plicht nakomen? Dat is de cruciale vraag.

Zeerobben zal moeten uitgaan van eigen krachten en voor honderd procent de komende duels moeten aan gaan. “ Berekeningen maken en kansen inschatten “ in dit stadium van de competitie heeft geen enkele zin. Elk punt kan beslissend zijn en zelfs doelsaldo is van belang. Van wedstrijd tot wedstrijd bekijken hoe de vlag er bij hangt, zal het devies zijn.

De tegenstander van zaterdag 12 mei, Winsum, heeft een opmerkelijke opmars  gemaakt in deze knotsgekke competitie. Alleen vv Groningen, 2 x zelfs, en kampioen Buitenpost leverden de Winsumers geen punten op. Maar met 33 punten staan ze wel veilig voor handhaving. In de thuiswedstrijd kwamen beide partijen een gelijkspel overeen. Daarmee mochten de groenwitten het meest tevreden zijn. De 1 – 1 kwam door strafschoppen tot stand. De algehele mening over dit Winsum kwalificeert zich het beste met “een prima spelend team met gevaarlijke snelle mensen voorin”. Het is aan trainer Arjen Postma de taak om de juiste mensen te selecteren en de juiste tactiek toe te passen. Zeker geen gemakkelijke klus. Bovendien zal het voorkomen van  blessures en kaarten de komende weken ook een rol van betekenis spelen.

Ook voor deze uitwedstrijd kunnen supporters gratis mee met de bus van Waddentours, maar wel onder het motto VOL=VOL.   Vertrek 12.00 uur vanaf de Robbenplaat en rond 18.30 weer terug.

Aanmelden bij Wiebe Attema ( 06 53677208 )