Bijna 50 Waddenrobkes

Bijna 50 Waddenrobkes

Elke woensdagmiddag om 17.00 uur trainen de Waddenrobkes bij Zeerobben op het hoofdveld aan de Achlumerdijk. Het is mooi om te zien hoe de kinderen van 4 tot 6 jaar spelenderwijs leren voetballen. Afgelopen woensdag kon “Hoofd Waddenrob”  Wietse de Wit met zijn trainersstaf maar liefst 48 kinderen verwelkomen bij de training. Zo groot was de opkomst dit seizoen nog niet geweest. 

Alweer bijna 10 jaar geleden kwam Zeerobben met het idee om voor de allerjongsten een eigen competitie op te zetten. Het idee werd geboren omdat kinderen te vaak op jonge leeftijd met veel te hoge uitslagen wonnen of verloren. Daarnaast waren tegenstanders soms al 1 of zelfs bijna 2 jaar ouder. Dat kwam het enthousiasme van de kinderen niet ten goede. Er werd begonnen met een groepje van ongeveer 15 kinderen maar dankzij een goede organisatie en enthousiaste leiders en trainers werd deze groep groter en groter. Inmiddels dus al bijna 50 kinderen die meedoen bij de Waddenrobkes.Ze voetballen allemaal nog niet op de zaterdagmorgen omdat sommigen de afspraak hebben gemaakt om eerst het zwemdiploma te halen. Maar meetrainen kan natuurlijk altijd en is leuk. 

Ook ouders worden meer en meer enthousiast. Het is mooi om te zien dat er vaders en moeders zijn die niks met voetbal hebben, nu als spelleider langs de lijn staan om de kinderen aanwijzigingen te geven en ze te enthousiasmeren. Al hoeft dat laatste bijna niet want de kinderen staan te popelen om de wedstrijdjes te spelen en niet te vergeten de penalty’s te nemen na afloop. De trainersstaf bestaat niet alleen uit geroutineerde trainers maar is een mix van “oud”  en jong. Ook veel jeugdspelers of studenten die een stageplek zoeken geven training aan de jongste jeugd van Zeerobben. 

Zeerobben rekent nog op een verdere groei. Helemaal omdat voor 19 en 26 juni a.s. weer het jaarlijkse kleutervoetbalfeest op het programma staat. Tijdens dit voetbalfeest laat Zeerobben de kinderen spelenderwijs kennismaken met het voetbalspelletje. Tijdens deze dagen zet Zeerobben maar liefst ruim 50 vrijwilligers in om alles in goede banen te leiden. Die ochtend kunnen ook ouders een indruk krijgen van de voetbalvereniging Zeerobben. Het zal ongetwijfeld weer leiden tot nieuwe Waddenrobkes. 

Wie niet wil wachten op het kleutervoetbalfeest kan morgen al een kijkje komen nemen bij Zeerobben aan de Achlumerdijk. Om 09.00 uur gaat daar de landencompetitie van start. Voor wie dat allemaal nog net een stapje te ver is kan ook op woensdagmiddag bij de training komen kijken of misschien al even meedoen. De training is op woensdagmiddag vanaf 17.00 uur. Zaterdag 25 mei is de laatste speeldag voor de Waddenrobkes. Dan ontvangen alle deelnemers een mooie medaille en mogen ze als afsluiting van het seizoen meelopen in de line-up van Zeerobben 1. Hoe mooi kan het zijn. 

Meer informatie? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met een van onze coordinatoren. Zij kunnen u verder meenemen in het verhaal “De Waddenrobkes”. 

Angela Amels​​06-51528816

Wietse de Wit​​06-27832598