Binnenkort start het nieuwe seizoen van CTJH in de Lichtboei

Binnenkort start het nieuwe seizoen van CTJH in de Lichtboei

Op 23 september a.s. komen de leden van het leerorkest Roaring Twenties Experience in Café De Lichtboei aan de Rommelhaven 22 bij elkaar. Het is de eerste repetitie in deze locatie; zoals bekend wordt Stadsschouwburg Trebol afgebroken; 1 november is letterlijk en figuurlijk de deadline van deze belangrijke voorziening. Veel verenigingen en organisaties in Harlingen waren afhankelijk van de ruimtes die dit cultuurcentrum bood.

Voor The Roaring Twenties Experience betekent het elke maandagavond repeteren in de zaal van Café De Lichtboei van 20.00 tot 22.00 uur onder leiding van orkestleider en arrangeur Arend Huisman. Het leerorkest speelt muziek uit de periode tussen de beide wereldoorlogen. De Charleston is een bekende dans uit die tijd en bij veel mensen bekend, het meest bij het wat oudere publiek.


Op elke tweede zondag van de maand wordt er gedurende het winterseizoen een Loungeconcert gegeven, met gerenommeerde bands en orkesten, die de echte oude jazz vertolken. Het eerste Loungeconcert vindt plaats op zondagmiddag 13 oktober, vanaf 14.30 uurmet de SOCIETY JAZZ BAND. Virtuoze muzikanten die u meenemen naar de tijd van New Orleans Jazz en Dixie.

Het tweede Loungeconcert staat gepland op zondagmiddag 10 november, ook weer om 14.30 uur in Café De Lichtboei. Dan treedt het ZAZOU SWING TRIO voor u op. De authentieke  klanken van de zigeunerjazz uit de jaren dertig en veertig staan garant voor een swingende middag. 

Het Centrum Traditionele Jazz Harlingen biedt vanaf september weer de mogelijkheid voor nieuwe orkestleden  zich aan te sluiten bij The Roaring Twenties Experience. Musiceren is belangrijk, maar ook het plezier in samenspelen en de gezelligheid in het twintigman grote orkest spelen een grote rol. 

Opgeven kan tijdens de repetitieavonden of per telefoon: Hans Meijer 0655 13 16 24