Bommen afwerpen op de Vliehors Range

Bommen afwerpen op de Vliehors Range

VLIELAND – In de week van maandag 30 januari tot en met vrijdag 3 februari 2017 wordt er door F-16’s van de Koninklijke Luchtmacht getraind in het afwerpen van bommen met explosieve lading op de NAVO oefenlocatie de Vliehors Range op Vlieland. De vluchten vinden plaats in de ochtend en de middag, met uitzondering van vrijdagmiddag.

Gesloten voor publiek

Het trainen in het afwerpen van bommen is een belangrijk aspect van het oefenprogramma en noodzakelijk waar het gaat om de inzetbaarheid van onze jachtvliegers. De Vliehors Range bevindt zich op het meest westelijke deel van Vlieland en bestrijkt een gebied van ongeveer 17 vierkante kilometer. Op het terrein zijn verschillende doelen opgesteld voor vliegtuigen: bomdoelen, schietdoelen en raketdoelen. Tijdens oefeningen is de Vliehors Range op Vlieland voor publiek gesloten. De grens van het oefenterrein is gemarkeerd met waarschuwingsborden en bij oefening voorzien van rode vlaggen. Bij deze trainingsvluchten richt het Bureau Geluidhinder van de Koninklijke Luchtmacht op Texel meetposten in, waarbij de geconstateerde weersomstandigheden en de daaruit voortvloeiende geluidsbelasting bepalend zijn voor het kunnen uitvoeren van de geplande oefeningen. Deze mobiele meetposten staan in direct contact met de verkeerstoren van de Vliehors Range.Meer informatie

Voor informatie over vliegbewegingen zie www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen of NOS teletekst pagina 766. Voor klachten kunt u eveneens terecht op de website van defensie en kan worden gebeld met het gratis nummer 0800-0226033.

Geef een reactie