Bruggenbouwers bokaal naar Marjan van der Heide

Bruggenbouwers bokaal naar Marjan van der Heide

Stichting Present bouwt bruggen en brengt bruggenbouwers uit de regio onder de aandacht. Elke maand gaat de bruggenbouwers bokaal van hand tot hand. Afgelopen vrijdag ging de bokaal naar Marjan van der Heide, coördinator nieuwkomers. De bokaal werd overhandigd door Oene Krist, de vorige bruggenbouwer.

Marjan en de bokaal

De feestelijke gebeurtenis vond plaats in het dorpshuis It Heechout in Berlikum tijdens de lunch van een vrouwendag. Deze werd georganiseerd door Marjan in samenwerking met de Skule en de GGD. Vlak voor de lunch was de voordracht door Olga van Hooff en Irene Langendijk, mensen die Marjan al kennen van het eerste uur toen Marjan zelf vrijwilliger was bij stichting Welzijn Middelsee. Dit gebeurde in aanwezigheid van de Eritrese vrouwen, diverse vrijwilligers, collega’s en mensen van stichting Present.Marjan werd lof toegesproken “Een inspirerende, bevlogen, ambitieuze, krachtige, prachtige vrouw”

“Een mens met een groot hart, die anderen graag ziet opbloeien, die een ander de stap gunt, een mens die anderen aanmoedigt, helpt, die ziet wat een ander nodig heeft. Altijd bezig en onderweg om nieuwkomers vooruit te helpen”

“Ik ben sprakeloos, wat een eer, ben zeer vereerd, ik kan wel 100 mensen opnoemen die deze prijs ook zouden verdienen, ik ben er heel blij mee” aldus Marjan.

Samen met een aantal vaste mensen vormt Marjan de tussenlaag tussen vrijwilligers en professionals. Het is meer dan alleen werk, naast de baan als coördinator nieuwkomers, is Marjan betrokken bij taalmaatjes, een eigen stichting Kokai en wil ze een spreekuur voor kinderen van vluchtelingen opstarten. Ze heeft het boek ‘een kijkje achter de gordijnen van vluchtelingen ‘geschreven en is inmiddels bezig met een tweede boek over integratie.  “De weg richting participatie en integratie zit vol met hobbels. Het maken van creatieve verbindingen en bouwen van bruggen zijn cruciaal in de aanloop naar en tijdens het proces van integratie” verteld Marjan.

Over vier weken wordt de bokaal weer doorgegeven naar een volgende bruggenbouwer, er wordt gezocht naar iemand in de categorie verenigingen. Aanmelden kan via de website van stichting Present Noordwest Friesland. Hier is ook meer te lezen over Marjan en de andere bruggenbouwers.