Casco Montage / VVH beloont zichzelf niet in Hoogezand

Casco Montage / VVH beloont zichzelf niet in Hoogezand

Het eerste herenteam van Harlingen heeft het lastig de laatste weken. Er worden weinig punten gepakt, ondanks dat het spel bij vlagen best behoorlijk is. Het probleem zit hem in de eindfases van de sets, waarin de ploeg van trainer Richard Kumbangsila te veel fouten maakt en zo de winst niet over de streep trekt.

Afgelopen zaterdag was dit in Hoogezand tegen Krathos niet anders. Spelverdeler Johannes Bult vond in Koen Sikkema, Reinier Kwast en Marnik Agema aan de buitenkanten vaak een scorende oplossing, waardoor VVH dwingender speelde dan de thuisploeg. Een uitstekende Ewout Schat op de liberopositie hielp de Harlingers bovendien om de servepass goed verzorgd te houden.

Het foutenpercentage aan Harlinger zijde in de eindfase van de eerste set nekte de ploeg echter wederom. Enkele directe servepunten van Krathos en enkele “unforced errors” in de aanval en het was de thuisploeg die de setwinst wist te pakken. In set twee viel voor VVH alles wel op zijn plek en wist het, het goede spel tot het einde vast te houden en daarmee de set te winnen.

In set drie was het weer Krathos die profiteerde van een te groot aantal fouten aan Harlinger zijde, maar in set vier was VVH vanaf het begin weer scherper en beslissender. Na 5-11 voor te hebben gestaan, begonnen er weer fouten in het Harlinger spel te sluipen.  Via een mooie aanval van Meindert Paul werd het 15-18, maar hierna ging het wéér mis voor de Skûtsjeboys. Drie servefouten op rij, twee ketsers in de pass en twee aanvalsfouten maakte dat Krathos de setwinst pakte, waardoor VVH met 3-1 onderuit ging.

In het side-out spel waren de Harlingers best goed, maar met name op eigen serve werd te weinig afgedwongen. De kater na de wedstrijd was weer groot, want maar één puntje werd  mee terug naar Harlingen genomen. Komende zaterdag wacht de laatste wedstrijd van 2017 voor de Harlinger ploeg. Dio Bedum komt dan op bezoek in de Waddenhal. Om 19.00 uur start de wedstrijd.