Casco Montage/VVH sluit 2017 goed af!

Casco Montage/VVH sluit 2017 goed af!


Afgelopen zaterdag stond alweer de laatste wedstrijd van het jaar op het programma voor de ploeg van trainer Richard Kumbangsila. In eigen huis moest VVH Harlingen het opnemen tegen het tweede team van DIO Bedum.

Met Marnik Agema en Koen Sikkema als buitenaanvallers, Stefan de Jong en Sjoerd Tekstra als midaanvallers, Reinier Kwast als diagonaal, Johannes Bult als spelverdeler en Ewout Schat als libero begon VVH de wedstrijd. Op de bank zaten Meindert Paul Kwast, Rik Sijtsma en Rients Leijenaar. VVH begon wat te geforceerd aan de wedstrijd. Er werden enkele onnodige fouten gemaakt in de serve en aanval, waardoor DIO naar 4-7 uitliep. Een driemeter-aanval van Reinier bezorgde VVH het punt, waarna Stefan mocht serveren. Dit deed hij uitstekend, want hij serveerde maar liefst 10(!) keer. DIO passte erg zwak en bij een goede pass stond er vaak een goede blokkering bij De Skûtsjeboys. De gecreëerde voorsprong werd door VVH nog wat uitgebreid naar het einde van de set, waardoor de set met 25-15 eenvoudig werd gewonnen.

Het nette, gedisciplineerde spel van VVH in set één werd in set twee helaas niet voortgezet. Na een aanvalsfout en twee netfouten van Harlingen, werd het ook slordiger in de Harlinger passing. Dit had z’n weerslag op het gehele spel, want Johannes kreeg het daardoor niet voor elkaar een scorende oplossing te vinden. VVH werd op een dikke achterstand gezet (6-16). Meindert Paul en Rik betraden vervolgens het veld voor Sjoerd en Marnik en dit had een positieve invloed op het spel. Zo ging de servedruk omhoog en was het in de servepass en verdediging ook stabieler. De inhaalslag kwam echter te laat, waardoor de set met 20-25 naar de bezoekers ging.

In set drie had VVH haar spel weer beter op de rit. De servepass van Koen, Ewout en Meindert Paul was uitstekend, waardoor VVH de side-outs vrij eenvoudig wist binnen te halen. DIO gaf in deze set goed tegenstand, maar maakte nét wat meer eigen fouten. Ze pasten ook veel wissels toe, wat hun spel juist negatief beïnvloede. Na een opstootje aan het einde van de set tussen enkele spelers, waren het de Harlingers die het meest koelbloedig waren. Door enkele harde aanvallen via de buitenkanten, ging de set met 25-20 naar de thuisploeg.

In voorgaande wedstrijden liet VVH het bij een 2-1 voorsprong nog wel eens afweten. Daarom werd hier voor set vier hard op gehamerd, maar toch begonnen de Harlingers weifelend. In de aanval was het wat te slapjes en in de blokkering en verdediging was VVH vaak een stapje te laat. Na 6-9 achter te hebben gestaan, begon VVH haar spel te verbeteren. Via Reinier en Koen werden de ballen weer harder tegen de grond geslagen en ook Marnik, die binnen de lijnen kwam voor Rik, scoorde enkele harde aanvallen. VVH kwam terug en liep uit naar een 18-15 voorsprong. Koen moest even later helaas het veld verlaten vanwege een blessure aan zijn knie, maar het hinderde het spelbeeld niet: VVH was de sterkere en bleef de punten binnenslaan. Met 25-20 ging de set en daarmee de wedstrijd naar Harlingen.

Een mooie 3-1 overwinning dus om het jaar mee af te sluiten. Na enkele goede wedstrijden van Harlinger zijde, waarin niet gewonnen werd, wist de ploeg zich deze week dus wel te belonen.  De komende weken blijft de ploeg uiteraard hard trainen om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Op 13 januari start de ploeg het nieuwe jaar met een uitwedstrijd tegen de nummer vier: Rivo Rijssen.