D66 Harlingen stelt vragen over parkeren binnenstad Harlingen

D66 Harlingen stelt vragen over parkeren binnenstad Harlingen

D66 krijgt regelmatig signalen van mensen uit onze Gemeente, maar ook van daarbuiten, dat zij niet tevreden zijn over het parkeren in de binnenstad. Daarom heeft D66 vragen gesteld aan het College van B&W van de Gemeente Harlingen. Kijk op www.d66harlingen.nl voor de schriftelijke vragen die D66 heeft gesteld. D66 wil graag weten wat jouw mening hierover is.

De binnenstad van Harlingen is een aantal jaar geleden opnieuw ingericht. Het ziet er mooi uit, maar er zijn klachten over het parkeren op o.a. de Voorstraat, Kleine Bredeplaats en de Grote Bredeplaats. De parkeerplaatsen zijn o.a. aangegeven met metalen kruisen in de grond. Dit lijkt niet voldoende duidelijk. Auto’s staan bijvoorbeeld op plaatsen waar dit niet is toegestaan (ook voor de bankjes waar geen parkeerplaatsen zijn, op de trottoirs of op hoeken van straten) of voertuigen worden schuin in de parkeervakken geplaatst, waardoor ze deels ook op de stoepen staan. Veel inwoners van onze gemeente vinden de huidige situatie niet aantrekkelijk en onveilig.

Wij zouden graag zien dat de Gemeente Harlingen in gesprek gaat met ondernemers, organisaties en inwoners over de inrichting van de binnenstad en de handhaving om te bekijken of deze klachten worden herkend door alle partijen en of hier een gezamenlijke oplossing voor te vinden is.

Wat vind jij?
D66 is erg benieuwd naar je mening! Wat is jouw mening over parkeren in de binnenstad? Reageer op dit bericht, via www.facebook.com/d66harlingen of stuur een mail via info@d66harlingen.nl. Wij zij erg benieuwd!