Weekendoverzicht HMHC

Weekendoverzicht HMHC

Dames 1 loopt warm voor het seizoen met drie punten

Dames 1 startten hun eerste competitiewedstrijd in Meppel. Meppel staat bekend als een tegenstander waar Harlingen moeite mee heeft. Na het fluitsignaal begon het wat stroef. Gelukkig wordt er vanaf dit seizoen in vier kwarten gespeeld, waardoor er extra mogelijkheden waren voor de nieuwe coach, Jacob de Vries om de meiden een schop onder de kont te geven.

Dames 1

Hierna wisten de dames het tweede kwart iets scherper te beginnen en werd er meer overgepast, waardoor na een samenspel van Hannamay Tjalsma, Hannah Touwslager en Jenna Burkels het eerste doelpunt werd gescoord, 0-1! Ondanks deze kleine voorsprong moesten in het 3e en 4e kwart nog wel de puntjes op de i worden gezet. Het 3e en 4e kwart begon het spel van Harlingen zich te ontwikkelen en werden de dames van Meppel onder druk gezet. Harlingen wist meerdere strafcorners te forceren, waarvan 1 werd benut door Hannamay Tjalsma die uit de rebound scoorde. Een prima eerste wedstrijd, maar er moet nog veel getraind worden om het niveau omhoog te brengen. Aankomende week spelen de Dames hun eerste thuiswedstrijd tegen Coevorden om 12:45 uur. Ze kunnen jullie aanmoediging goed gebruiken, dus ze hopen iedereen te zien!


Voor het eerst in de geschiedenis van HMHC een tweede damesteam

Zondag 8 september jl. werd de allereerste wedstrijd gespeeld van het nieuwe dames 2 team.

Tijdens deze spannende thuiswedstrijd tegen Quick Stick werden uiteindelijk de punten verdeeld door een 4-4 eindstand. Scores waren van Eshja Bol, Noortje Grijmans en tweemaal van Silke Sikkema. Het is in ieder geval duidelijk dat er genoeg potentie zit in dit veel belovende team. Aankomende week speelt Dames 2 een wedstrijd in Groningen.

Het eerste dames 2 team in de geschiedenis van HMHC

HMHC heren 1 speelt eerste wedstrijd met 60-jarige keeper.

Zondag stond er voor de heren 1 van Harlingen de eerste wedstrijd van het seizoen op het programma. Na jaren afwezigheid is het de hockeyclub toch weer gelukt om met een aantal oudgediende en een groep jonge jongens een team op de been te krijgen. De eerste wedstrijd die de heren te wachten stond, was uit tegen Meppel. Door omstandigheden kon de vaste keeper, die normaal gesproken met zijn 30 jaar al de oudste van het team is, er niet bij zijn. En ook de tweede keeper viel door blessures weg. Hierdoor werden de heren genoodzaakt om de 60-jarige Rudolf Onnes van de veteranen mee te nemen en dit bleek geen slechte keuze. Na een goed begin van Harlingen waar ze steeds goed onder de druk van Meppel uit wisten te hockeyen, kwam Harlingen al snel op voorsprong. Meppel koos er na dit eerste doelpunt voor om in te gaan zakken en op de counter te spelen. Dit had wisselend succes: de snelle verdediging van Harlingen kon de meeste counters stoppen en als Meppel dan tot kansen kwam, stond onze 60-jarige super-vedette met al zijn ervaring altijd op de goede plek om het schot te keren. Harlingen bleef veldoverwicht houden en kwam tot goede kansen, maar tot een uitbreiding van de score kwam het helaas niet. Meppel daarentegen kwam er vlak voor rust nog één keer gevaarlijk uit en wist te scoren. Met een gelijkspel werd er aan de thee begonnen in de rust. In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Harlingen had meer de bal en Meppel speelde op de counter, wat resulteerde in kansen aan beide kanten. Door een gebrek aan wissels aan de kant van Harlingen duurde de wedstrijd net te lang, waardoor Meppel in de laatste 10 minuten nog 4 keer wist te scoren! Deze uitslag was ietwat geflatteerd, maar de heren van Harlingen mogen tevreden zijn met hun eerste wedstrijd. Komend weekend spelen zij geen wedstrijd, dus is er genoeg tijd om zich voor te bereiden op de volgende pot. Die wordt thuis gespeeld op zondag 22 september tegen Hardenberg.

MB3 HMHC pakt zwaarbevochten punt tegen Leeuwarden

Afgelopen zaterdag speelde MB3 de tweede wedstrijd van de najaarscompetitie in en tegen Leeuwarden. Na de eerste, zeer warme, thuiswedstrijd tegen Quick Stick was de temperatuur nu een stuk prettiger om te hockeyen. Leeuwarden had de eerste wedstrijd met ruime cijfers van Sneek gewonnen (5-2) en dacht dit kunstje tegen MB3 te kunnen herhalen. Meteen na het eerste fluitsignaal ging Leeuwarden dan ook vol in de aanval. De Harlingers hadden niet direct een antwoord op de druk en het tempo van de tegenstander en werden als snel teruggedrongen op de eigen speelhelft. De verdediging moest er vol tegenaan. Daar waar Harlingen vooral door het midden probeerde te spelen en te verdedigen zag Leeuwarden even een verslapping in de verdediging van Harlingen en daarbij wat ruimte op links liggen en wist die kans op een slimme en zeker ook fraaie wijze te verzilveren. Leeuwarden bleef aandringen maar zag een tweede grote kans verloren gaan doordat de spits de aangespeelde bal net niet kon aannemen. Harlingen wist kort daarna in een vergelijkbare situatie helaas eveneens niet te scoren.

Ondertussen probeerden de coaches Nine Oldersma en Robert Halbertsma meer lijn en structuur in het spel te brengen. De tips en tops werden door de speelsters goed opgepakt want in het derde kwart kreeg Harlingen meer grip op de wedstrijd en werd gevaarlijker in de cirkel van Leeuwarden. Verdedigend stond Harlingen ook steeds beter want kansen kreeg Leeuwarden nauwelijks meer. Na een laatste peptalk controleerde Harlingen in het vierde kwart volledig de wedstrijd. Scherpe spitsen en er werd uitstekend verdedigd waardoor de gelijkmaker voor Harlingen slechts een kwestie van tijd was. Een grote kans van Harlingen ging maar net voorlangs. Een strafcorner, die naar achteraf bleek, niet volledig voldeed aan alle eisen, leverde uiteindelijk wel de gelijkmaker op. Daar waar het vorige week wel lukte om de 0-1 achterstand om te buigen in een 2-1 overwinning, slaagde Harlingen daar deze week niet in. Een laatste grote kans van Harlingen ging net naast. Gezien het spelbeeld over de volledige wedstrijd zagen de speelsters, coaches en het publiek de 1-1 ook als een terechte uitslag.

Een sportieve wedstrijd met veel leermomenten voor een team dat duidelijk nog aan elkaar moet wennen. Mooi en goed was het om te zien dat de speelsters tijdens de wedstrijd zelf ook al richting de coaches aan konden geven wat er anders en beter zou kunnen met als resultaat de verdiende gelijkmaker. Dat is in deze korte tijd al winst voor het team, de coaches en ook de trainers te noemen. Als het team zich zo verder blijft ontwikkelen gaat het zeker een mooi seizoen worden voor MB3.

Teambespreking MB3

De F-jeugd van HMHC oefent met onderlinge wedstrijdjes

De grote groep met F-jeugd van HMHC is afgelopen zaterdag begonnen met het spelen van onderlinge wedstrijdjes. Het grootste gedeelte van de groep heeft nog nooit wedstrijdjes gespeeld en kwamen nu in de stemming om na de herfstvakantie competitie te spelen. Het was een regenachtige ochtend, maar er werd veel geleerd en gescoord, maar bovenal veel plezier gemaakt!

Onderlinge wedstrijdjes van de F-jeugd

Uitslagen HMHC

 • Dames 1              –             Meppel D1                        2-0
 • Dames 2              –             Quick Stick D2                  4-4
 • Meisjes B1          –             Roden B1                           6-0
 • Meisjes B2          –             Assen B2                            1-5
 • Meisjes B3          –             Leeuwarden B5               1-1
 • Meisjes C1          –             GHBS C3                            2-4
 • Meisjes C2          –             Sneek C5                           6-0
 • Meisjes D1         –             Leeuwarden D2               5-3
 • Meisjes D2         –             Afgelast
 • Veteranen           –             Winschoten                       1-6
 • Heren 1               –             Meppel H1                        1-5
 • Jongens A1         –             Daring A1                          0-2
 • Jongens C1         –             Geen wedstrijd