Dankwoord 4 mei (ingezonden)

Dankwoord 4 mei (ingezonden)

Aan alle inwoners van Harlingen,
Ik ben heel blij dat uit allerlei hoeken ik steunbetuigingen heb gekregen, en dat met name uit jullie regio veel mails zijn binnengekomen. Veel hebben ook hun inzending naar mij toegezonden via mail en of Facebook.

Kijk in deze link naar een inzending van een oud-Harlinger, stemmen kan tot maandag 29 april 10.00 uur:
https://maluku4maluku.com/?p=1937Waar ik mij voor inzet is niet alle bevolkingsgroepen vanuit het voormalig Nederlands-Indië, specifiek de KNIL Ambonezen. Wat velen niet weten dat ik mij ook sterk heb gemaakt voor de vele veteranen uit Suriname en de Antillen, die ook hebben meegedaan aan de bevrijding van het Nederlands Koninkrijk ten tijd van de Tweede Wereldoorlog. Allemaal vergeten groepen, of te wel vergeten veteranen die ook slachtoffers te betreuren hebben. En die ook op 4 mei herdacht moeten worden tijdens de twee minuten stilte. Ik zal zelf als genodigde aanwezig zijn in de Nieuwe Kerk in Amsterdam, en een krans leggen op de Dam.

Ik zal ook stilstaan bij de gevallenen en gewonden die uit Harlingen zijn te betreuren. Maar ook stilstaan bij de toen nog jonge Indië-militairen die zijn gevallen na de Tweede Wereldoorlog vanuit de regio Harlingen. Want zij allen zijn ook een hele grote groep vergeten veteranen. Ik ken er een paar Lieuwe Veltman(R.I.P.), boer Kingma en in uw omgeving zijn er vast wel meer.

Inzenden om mijn nominatie te onderschrijven is een eerbetoon aan de eerdergenoemde veteranen(Harlingen) die meer respect verdienen, en niet alleen op 4 mei.

Met vriendelijke groeten
Leo Reawaruw#2minutenstilte