De afgelopen twee weken van Okke Hel

De afgelopen twee weken van Okke Hel

Het reilen en zeilen van de sloepen van roeisloepenvereniging Okke Hel van de afgelopen twee weken. Verslagen van de resultaten van het roeien in Terhorne en Culemborg.

Terhorne

Kromme Dick

Op zaterdag 30 juni stond de kameleon race in Terhorne op het programma De Kromme Dick en de Snurk verzamelde om 0900hr bij de sloepenloods om gezamenlijk naar Terhorne te rijden. Nadat de sloepen in het water lagen was het wachten op de start er stond deze dag een pittig windje en het beloofde geen gemakkelijke race te worden nadat de sloepen gestart waren blijkt ook al snel dat het een zware middag wordt. Bij de passage van de brug lagen diverse sloepen gewoon stil helaas heeft de Kromme Dick hier wel oponthoud van gehad. Toch hebben de jongens een geweldige wedstrijd geroeid en ze worden iedere wedstrijd sterker. Mannen ga zo door dan komen de resultaten vanzelf. Nadat alles uit gerekend was blijkt dat de Snurk 8e algemeen is geworden en de Kromme Dick 36e.

Respect op de Lek

Deze dag moest de wekker vroeg om 0700hr was het verzamelen bij de loods om in optocht naar Culemborg te gaan. Deze dag was Okke Hel vertegenwoordigd door 3 sloepen de Okke en de Snurk bij de heren en de meiden van de Danser bij de dames. Voor de meiden was het hun eerste krachtmeting na de geweldig verlopen HT 2018.

Kees gaf aan dat hij de weg wel wist en dat hebben we geweten in optocht achter Kees aan maar nadat we drie keer via allerlei omwegen eindelijk weer op juiste weg zaten werd er wel besloten om Simon voorop te laten rijden. Op een klein schoonheidsfoutje na “het missen van het inschrijfbureau” was dit wel een beter optie. Misschien speelt het mee dat Kees eigenlijk nooit buiten de provincie komt of toch gewoon de leeftijd. De Okke had zelf ook de juiste route gevonden en zo lagen de sloepen van Okke Hel toch keurig op tijd in het water.

Deze dag moesten er twee races worden geroeid een lange race van 11.5 km en een sprint race van 4.5km als eerste moesten we beginnen aan de 11.5km.

De meiden van de Danser waren wel beetje nerveus want ja hoe staan we er voor maar zoals al het hele seizoen was hun start weer geweldig en de hele race hebben de meiden geroeid als leeuwinnen ze zouden toch wel weten dat er nog race komt hoorde je de mee gereisde supporters denken. Er was deze dag zelfs een volgboot de Vahalis II ingevlogen om iedereen de kans te geven om de wedstrijd op het water te volgen. De Okke startte deze race helaas met twee invallers. Waarvan er een nog op laatste moment moest worden geregeld. Jammer want zo start je toch niet met het allersterkste team maar de invallers hebben hun stinkende best gedaan. Als een van de laatste mocht de Snurk van start en daar zat de snelheid er gelijk goed in. De mannen hadden dan ook als doel om vandaag te laten zien dat ze echt meedoen in de heren 1e klasse.

Danser

Na de eerste wedstrijd is het twee huur wachten voor de start van de sprintrace en in deze tijd moet je zorgen dat je zo goed mogelijk hersteld. En dan moet je weer om 1400hr ja en dan “auw dat doet zeer” hadden we maar niet zoveel gegeven in de morgen. Maar onder de bezielende leiding en de aanmoedigingen van de supporters gaven de sloepen van Okke Hel weer alles. Daarna was het kranen en wachten op de uitslag. Nou moeten we zeggen dat Simon het hier ook weer prima voor elkaar had alles stond al klaar en als eerste op de trailer!

De prijsuitreiking begon 45min te laat wat bij aantal roeiers wel wat stress bracht want de laatste boot naar het eiland moest wel gehaald worden. Maar toen ze eenmaal begonnen ging het snel, ook al omdat er alleen een beker was voor de nummer een per klasse wel beetje karig als je bedenkt dat er 71 sloepen meededen deze dag. Maar in hun klasse haalde de meiden van de Danser een keurige 3e plaats met een gemiddeld wattage van 51.25watt voor het eerst boven de 50watt een geweldig resultaat waar de meiden super trots op mogen zijn. Algemeen werden ze deze dag 12e.

De heren van de Okke wisten eigenlijk wel dat er vandaag door de invallers er niet mee zou worden gedaan voor de bovenste plekken maar de mannen werden uiteindelijk toch nog keurig 9e algemeen.

De Snurk was wel weer een verhaal apart na de eerste race stonden we vlak achter de Murk onze concurrent op dit moment in de Heren 1e klasse dat moest lukken op de sprint werd er verwacht maar tijdens de prijs uitreiking werden we 8e in onze klasse what the f… is er gebeurd. Dat vroegen we ons gelijk af. Nou iedereen roeit tweede wedstrijd gelijk in wattage of iets meer alleen de Snurk roeit deze race 30 watt minder. Om die dag gelijk protest aan te tekenen heeft niet veel zin maar ondertussen is de mail de deur uit met het protest. Gelukkig kunnen we tegenwoordig veel narekenen en zoals het nu staat zijn de mannen eerste geworden in de heren 1e klasse.
Hopelijk komen er naar aanleiding van de protesten deze week wel de juiste uitslagen op site.

Wij als Okke Hel willen iedereen bedanken, wedstrijd organisatie voor de mooie dag, en onze supporters voor het komen aanmoedigen van onze sloepen waar zouden we zijn zonder jullie.