De Boekenweek 2018 viert de natuur. En het boek natuurlijk.

De Boekenweek 2018 viert de natuur. En het boek natuurlijk.

Boekenweek 2018 10 t/m 18 maart

Het thema van de 83ste Boekenweek, die van zaterdag 10 t/m zondag 18 maart 2018 plaatsvindt, is Natuur. Griet Op de Beeck schrijft het Boekenweekgeschenk, Jan Terlouw schrijft het Boekenweekessay 2018. Bibliotheken Noord Fryslân sluit aan bij de Boekenweek met verschillende activiteiten, zoals Fotografeer de Natuur en een boeklezing door Jetske Bilker en muziek van Hein Jaap Hilardus. 

Fotografeer de Natuur

De workshop Fotografeer de Natuur ga je onder begeleiding van professionele fotograaf (Klaas Koopmans en Marcel van Kammen) op pad de natuur in. Tijdens de workshop zal het eerste gedeelte bestaan uit theorie en een instructie. Vervolgens gaat de jas aan, naar buiten en de camera in de aanslag, klaar om de mooiste beelden te schieten. Dus ben je een amateurfotograaf, iemand met een goed gevoel voor beeld, schiet jij de mooiste plaatjes met je mobiel? En wil je hierover meer leren, of juist eens de studio uit? Kom dan naar de workshop fotografeer de natuur.

De workshop wordt gegeven op zaterdag 10 maart in Bibliotheek Dronrijp (fotograaf: Klaas Koopmans) en Bibliotheek Dokkum (fotograaf: Marcel van Kammen). Op zaterdag 17 maart wordt de workshop gegeven in Bibliotheek De Westereen (fotograaf: Marcel van Kammen) en Bibliotheek Harlingen (fotograaf: Klaas Koopmans).

Meer informatie over de workshop, locatie, tijden en prijzen, kijk op onze website https://www.ontdekdebieb.nl of vraag het een van onze medewerkers in de bibliotheek.

Boeklezing en muziek met Jetske Bilker in Bibliotheek St.- Annaparochie

Tijdens de Boekenweek van 2018 kunt u kennis maken met schrijfster Jetske Bilker. Bilker vertaalde het Boekenweekgeschenk 2018 van Griet Op de Beeck, Gezien de feiten. Op maandagavond 12 maart komen Jetske Bilker en Hein Jaap Hilardus voor een avondvullend programma naar Bibliotheek St.- Annaparochie.

Voor het eerst in meer dan negentig jaar is het Boekenweekgeschenk vertaald in het Fries. De reden hiervoor is dat 2018 de stad Leeuwarden de Culturele Hoofdstad van Europa zal zijn.

Rondom het Friese boek Sa’t it lan derhinne leit, hebben Hein Jaap Hilardus, Jetske Bilker, Neeltje Bonnema en Baukje Zijlstra een avondvullend programma bedacht.

Tijdens deze avond wordt er muziek gemaakt, voorgelezen uit het boek en wordt er interactie gezocht met het publiek. Vanaf 19.30 uur bent u van harte welkom in de Bibliotheek van St.- Annaparochie.

Meer informatie over deze avond kunt u vinden op onze website https://www.ontdekdebieb.nl of aan de balie van de bibliotheek.