De Meiden van Zeerobben

De Meiden van Zeerobben

Foto: Na het sneue verlies van vorige week tegen DFC MO15-2 wist Zeerobben MO15-2 zich afgelopen zaterdag weer te herstellen voor een derde plaats in de competitie. SDS MO15-1 werd met overtuiging verslagen. (Foto: Gertjan Miedema)

HARLINGEN – Een keer verlies op woensdag en een keer winst op zaterdag voor VR1. Weer verlies voor MO11-1 en MO13-1 afgelopen zaterdag. MO15-1 en MO15-2 gingen er zaterdag met de winst vandoor en MO19-1 hoefde niet in actie te komen. Dat zijn de resultaten van een nieuwe ronde in de competities van de Meiden van Zeerobben.

MO11-1 speelde afgelopen zaterdag een thuiswedstrijd tegen Mulier MO11-1 uit Witmarsum. Helaas voor de Zeerobben moesten ze weer hun meerdere erkennen in de meiden van Mulier. De Harlingse meiden verloren met 0-8 van Mulier. In een vorige ontmoeting eindigde het duel nog in een 17-0 eindstand voor Mulier. Je kunt zeggen dat de Robjes zichzelf verbetert hebben, maar of ze dat zelf ook vinden….. Misschien dat het komende zaterdag dan wel gaat lukken. Dan gaan de Zeerobben meisjes van MO11-1 op bezoek bij SWZ Boso Sneek MO11-1. Oké, de Snekers wisten in een eerdere wedstrijd al te winnen van de Robben, maar de Sneker staan in de competitie op de één na laatste plaats net boven de Zeerobben…. Met een beetje geluk en inzet lijkt het niet onmogelijk.

Ook de meisjes van MO13-1 moesten weer een verlies incasseren. In Easterein werden de Harlingers met 5-0 verslagen. Het is sneu voor de meisjes want de inzet is er wel en ze verdienen het om nog een keertje te winnen of in ieder geval een puntje te halen. Plezier in de sport is er wel, dat weten we. Maar met nog een keer winnen wordt dat plezier alleen maar groter. Komende zaterdag weer een kans voor de meiden van MO13. Thuis ontvangen de dames dan Blauw Wit ’34 MO13-2. Wie weet lukt het ze dan wel.

De dames MO15-2 moesten afgelopen zaterdag weer vroeg uit de veren. Op het Oostersportpark stond daar een ontmoeting te wachten met SDS MO15-1 die al om 8.45 uur van start ging. Blijkbaar geeft de ploeg niet om dit vroege tijdstip want de Harlingers wisten na 70 minuten spelen een klinkende overwinning te realiseren. De Zeerobben stuurden de meiden van SDS met een 6-1 nederlaag terug naar Easterein. De ploeg klimt na deze overwinning naar een mooie vierde plaats in de competitie. Komende zaterdag mogen de dames weer vroeg uit de veren. Op hetzelfde tijdstip als afgelopen zaterdag spelen de dames dan een uitwedstrijd tegen SC Franeker MO15-1. Deze streekderby is zeer belangrijk voor de ploegen. Beide strijden dan namelijk om de derde plaats in de lijst. Spanning alom dus komende zaterdag in Franeker.

Ook het eerste elftal van MO15 won afgelopen zaterdag. Tegen Drachten MO15-1 wisten de Harlingers met 3-0 te winnen. Daarmee weten de Zeerobben hun tweede plaats in de competitie te behouden ten opzichte van Buitenpost. Komende zaterdag zullen de meiden al om 8.45 uur een wedstrijd aanvangen in Leeuwarden. Tegenstander Leovardia MO15-1 zal hen op dat vroege tijdstip ontvangen. De directe concurrent op de plaats twee, Buitenpost, won afgelopen zaterdag met 3-1 van de tegenstander voor komende zaterdag. Voor Zeerobben de taak hetzelfde te doen om de week daarop het duel aan te gaan met Buitenpost voor behoudt van de tweede plaats in de competitie. Maar eerst naar Leeuwarden komend weekend.

MO19-1 had voor zaterdag een uitwedstrijd naar Joure gepland. Deze wedstrijd is verplaatst naar een andere datum vanwege een tekort aan speelsters. Veel van de oudste junioren moesten een aantal open dagen van scholen bezoeken voor hun toekomstige opleiding. In overleg met de tegenstander wordt de wedstrijd op woensdag 29 november ingehaald. Komende zaterdag staat er voor MO19-1 een cruciale wedstrijd te wachten. Op het Oostersportpark ontvangen de Harlingers de Meppeler ploeg ST FC Meppel/Alcides MO19-1. Deze wedstrijd kan de sleutel worden om het (najaars)kampioenschap. Beide ploegen bekleden samen een favorietenrol voor de titel in de competitie. De Zeerobben dames hebben tot nu toe alle wedstrijden gewonnen, Alcipel daarentegen verloor afgelopen zaterdag nog van Urk MO19-1. Een voordelige uitslag voor de Zeerobben die met een wedstrijd minder dezelfde aantal punten hebben als de Meppeler ploeg. Urk is op dit moment koploper, maar die heeft dan ook meer wedstrijden gespeeld. Aanstaande zaterdag een topper dus op het Oostersportpark.

De senioren van De Meiden van Zeerobben hadden afgelopen week twee wedstrijden. Vorige week woensdag hadden de dames een ontmoeting met het Leeuwader VR2 van MKV’29. Het 7×7 duel werd door de Leeuwarders na 70 minuten omgezet in een 3-4 winst. Een nipte overwinning voor MKV. Afgelopen zaterdag wisten de Zeerobben vrouwen wel te winnen. In een thuiswedstrijd tegen Arum VR1 waren de Harlinger dames net iets te sterk voor de Arumer vrouwen. Een 2-1 overwinning was voor de Zeerobben genoeg om de drie punten bij te schrijven en weer naar een 2e plaats te stijgen. Over twee weken zijn er weer kansen voor de Zeerobben vrouwen. Op bezoek komt nummer 6 in lijst, Makkum VR1.

De wedstrijden voor komende zaterdag op een rijtje:

Tijd Thuis Uit
08.45 uur SC Franeker MO15-1 Zeerobben MO15-2
08.45 uur Leovardia MO15-1 Zeerobben MO15-1
09.00 uur SWZ Boso Sneek MO11-1 Zeerobben MO11-1
11.35 uur Zeerobben MO13-1 Blauw Wit ’34 MO13-2
12.20 uur Zeerobben MO19-1 ST FC Meppel/Alcides MO19-1

Volg ondertussen de Meiden van Zeerobben op social media. @robbenvrouwen op Facebook, Twitter en Instagram.