De Meiden van Zeerobben

De Meiden van Zeerobben


Foto: De meiden van MO19-1 juichen alvast op het behaalde resultaat afgelopen seizoen na de overwinning op Joure.

HARLINGEN – Het loopt zo’n beetje tegen het einde van het jaar en dus winterstop. Er waren afgelopen week maar drie wedstrijden te spelen, dit betroffen allemaal inhaalwedstrijden. VR1 had een derby tegen stadsgenoot fc Harlingen VR2, MO15-1 ontving een MO15-1 uit Damwoude en MO19-1 reisde af naar Joure.

De vrouwen van Zeerobben VR1 ontvingen vorige week dinsdag de vrouwen van het VR2 van fc Harlingen. Hoewel je mag verwachten dat nummer twee van de lijst de nummer laatste met een monsterscore van het veld zouden vegen, bleef de stand bij het einde van de wedstrijd steken op een 2-0 overwinning voor de robbenvrouwen. Geen eindstand met dubbele cijfers dus, maar wel drie belangrijke punten. Voor de Zeerobben vrouwen is het nu even winterstop, op 20 januari wacht er een nieuwe (streek)derby. Dan gaan de robben op visite bij het VR2 van SC Franeker.

MO15-1 had een inhaalwedstrijd tegen SJO Broekster Walden MO15-1. Ook hier waren de verwachtingen hoger dan de eindstand aangaf. De Damwâldsters bungelen ergens onderaan de lijst en de Robben doen lekker met de top mee. Blijkbaar hadden de Harlingers hun dag niet want bij het einde van de wedstrijd bleef de stand steken op een 2-2 gelijkspel. De Robben staan aan het einde van deze najaar competitie op een keurige derde plaats. Voor debutant in de 1e klasse een keurig resultaat. Nu genieten van de feestdagen en in het nieuwe jaar weer vol aan de bak!

In Joure werd afgelopen zaterdag de 7e speelronde (inhaal) in de 1e klasse van Zeerobben MO19-1 afgehandeld. De Harlingers hadden net als in de wedstrijd thuis tegen Joure MO19-1 geen moeite om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Uiteindelijk wisten de Harlingers 10 keer het doel van Joure te bereiken. De scheids was waarschijnlijk de tel kwijt en vulde op voetbal.nl een 0-9 overwinning in. Desalniettemin was het toch een belangrijke overwinning voor de Zeerobben die de lijst nu aanvoeren met drie punten meer dan concurrent Alcipel MO19-1. In principe moeten de twee koplopers nog een wedstrijd spelen tegen elkaar, en dat zal, als deze gespeeld wordt, dan voor Alcipel MO19-1 een hele taak worden. Alleen winst op de Zeerobben MO19-1 is voor de Meppelaars niet genoeg. Om het kampioenschap op te eisen zullen de meiden van Alcipel minstens met 15 doelpunten verschil moeten winnen van koploper Zeerobben… en of dat ze lukt?! Wanneer deze wedstrijd dan gespeeld zal worden is de vraag… we wachten het af… Wordt vervolgt!

De andere teams hebben al winterstop en gaan in het voorjaar weer verder in een nieuwe competitie. We hopen dat de jongste meiden dan een makkelijkere competitie krijgen, zij eindigden allebei op een laatste plaats. MO15-2 heeft het de afgelopen najaar seizoen keurig gedaan. Als grotendeels MO13 speelsters eindigde de ploeg op een mooie 4e plaats in de 2e klasse.