De Meiden van Zeerobben

De Meiden van Zeerobben

HARLINGEN – Voor vijf teams was het afgelopen zaterdag de start van een nieuwe voorjaarscompetitie, behalve VR1 die was al bezig met de tweede competitiehelft. Er stonden dan ook zes wedstrijden op het programma voor de Meiden van Zeerobben, maar helaas konden twee wedstrijden, die van MO11-1 en MO15-2, niet doorgaan door onder andere winterse omstandigheden. Van de vier die wel werden gespeeld moesten MO13-1 en MO15-1 een verlies incasseren, terwijl VR1 en MO19-1 een overwinning konden vieren.

Zoals gezegd was de wedstrijd van MO11-1 afgelast. De meisjes zouden tegen een bekende van voor de winterstop (Black Boys MO11-1) spelen maar sneeuwval zorgde ervoor dat het veld niet te bespelen was. In de hele competitie van MO11-1 waren alle wedstrijden afgelast. Zaterdag gaan de meisjes op bezoek bij MKV’29 MO11-1 in Leeuwarden. Voor de Zeerobjes een team waar ze nog niet eerder tegen speelden. We hopen op goed resultaat.

MO13-1 speelde afgelopen zaterdag tegen SJO DFC MO13-1. Voor de Robbenmeisjes geen onbekende want ook voor de winterstop waren ze al competitiegenoten van elkaar. Net als vorig jaar verloren de Harlingers van de ploeg uit Dronrijp/Menaam. Een nederlaag van 1-6 is aan het begin van het seizoen moeilijk te verteren. Zaterdag een kans om punten te verdienen misschien. Dan gaan de robjes op bezoek bij de andere oude bekende. In Sint Anna zullen ze dan weer een ontmoeting hebben met het MO13-1 van vv St. Annaparochie.

Voor MO15-2 was het ook even wachten naar komende zaterdag. De voor hen geplande wedstrijd van afgelopen weekend tegen Sint Anna MO15-1 kon ook niet doorgaan, het is niet precies bekend waarom de wedstrijd niet gespeeld kon worden. Aanstaande zaterdag ontvangen de meiden van MO15-1 het MO15-1 van LSC 1890 uit Sneek. Ze hopen dan van start te gaan in het nieuwe jaar. Zeerobben MO15-2 zit dit seizoen samen met Zeerobben MO15-1 in de zelfde competitie.

De eerste competitiewedstrijd voor Zeerobben MO15-1 eindigde helaas in een 0-2 verlies tegen Leovardia MO15-1. Was het team vorige week nog winnaar van het Midwinter Toernooi bij de fc, moest het afgelopen zaterdag hun meerdere erkennen in Leovardia. Qua spel waren de teams aan elkaar gewaagd met kansen over en weer, maar waren het de Leeuwarders die de kansen benutten en lieten de Harlingers het vooral voorin liggen. Blijkbaar speelt het vertrek van een aantal speelsters het team parten en zal het team zich weer moeten hergroeperen. Zaterdag weer een kans om punten te scoren, dan op bezoek bij Hardegarijp MO15-1.

Voor Rebecca Zwart kon haar debuut als vaste speelster bij MO19-1 niet mooier beginnen. Zowel in de 1ste helft als in de 2e helft scoorde ze een doelpunt tegen Alcipel MO19-1. (Foto: Dirk Bouma)

Twee weken terug zouden ze samen nog strijden om het najaarskampioenschap, maar door onvoorziene administratieve rompslomp wilden de Meppelaars de wedstrijd niet door laten gaan. Nu was voor beide teams de start van het voorjaarsseizoen en kon er wel gespeeld worden. Zeerobben MO19-1 bewees afgelopen zaterdag de terechte najaarskampioen te zijn door Alcipel MO19-1 te verslaan met een strakke 4-1 overwinning. In de eerste minuten zaten de Robben al lekker in hun spel een scoorden ze al snel de 1-0 vanaf de voet van Irene Brandsma. Na een aanval van Alcipel wist in eerste instantie gast keepster Janita Boutsma (MO15-1) nog te voorkomen dat het 1-1 werd, maar na twee keer in de rebound een poging te hebben gewaagd kon Janita niet voorkomen dat de 1-1 door de Meppelaars werd gemaakt. Door goed optreden van Janita in het verdere verloop van de wedstrijd bleven meer tegendoelpunten uit. Nieuwkomer en uitblinker van de wedstrijd was Rebecca Zwart. Het talent deed afgelopen zaterdag haar debuut als vaste speelster in MO19-1. Rebecca komt van MO15-1 en had meer uitdaging nodig. De speeltijd die ze kreeg benutte ze dan ook gretig. Zowel in de 1e helft als in de 2e helft wist ze te scoren en was ze goed voor 2 doelpunten. Desiree Bouma scoorde in de 1e helft nog door een strafschop na een handsbal van Alcipel. Met uiteindelijke uitslag van 4-1 is MO19-1 goed begonnen in het nieuwe (voorjaars)seizoen.

De vrouwen van VR1 gaan in de tweede seizoenshelft als een speer in de competitie. De laatste vier wedstrijden die ook nog eens uit werden gespeeld wisten de dames te winnen, in drie daarvan wisten de dames zelf de nul te houden. Afgelopen zaterdag hadden de dames een “uitwedstrijd” tegen het VR2 van de fc. Op sportpark Vierkantsdijk scoorden de Zeerobben maar liefst negen keer. De Vrouwen van de fc kwamen in het geheel niet aan bod. De voorsprong in de competitie loopt aardig op, Zeerobben VR1 staat inmiddels op zeven punten voor op nummer twee Arum VR1. Zaterdag eindelijk weer eens een thuiswedstrijd tegen MKV’29 VR2.

Voor zaterdag staan er weer zes wedstrijden op het programma. Waar en hoe laat deze worden gespeeld is te zien in onderstaande schema.

Programma zaterdag 17 februari:

  9.00 uur MKV’29 MO11-1 Zeerobben MO11-1
  9.00 uur Hardegarijp MO15-1 Zeerobben MO15-1
11.50 uur St. Annaparochie MO13-1 Zeerobben MO13-1
12.00 uur Buitenpost MO19-1 Zeerobben MO19-1
12.30 uur Zeerobben VR1 MKV’29 VR2
12.30 uur Zeerobben MO15-2 LSC 1890 MO15-1