De Meiden van Zeerobben

De Meiden van Zeerobben

HARLINGEN – Zes wedstrijden, vier keer verlies en twee keer winst. Een magere oogst voor de Zeerobben meiden. Slechts twee winstpartijen waarvan één met een monsterscore. MO11-1, MO13-1 en beide MO15 teams verloren afgelopen zaterdag. VR1 en MO19-1 wisten de drie punten bij te schrijven. (foto: Aan vechtlust geen tekort bij de meisjes van MO11-1 van Zeerobben. Helaas betaald die vechtlust nog niet uit op punten bij de Zeerobjes. Foto: Dirk Bouma)

Voor de jongste meisjes is de malaise nog steeds niet voorbij. Ook afgelopen zaterdag wisten de meisjes geen punten te scoren, laat staan doelpunten. Tegen de sterke MO11-1 van SC Franeker  konden de Harlingers geen potten breken. Dat resulteerde in een 0-7 nederlaag. Aanstaande zaterdag gaan de meiden op bezoek bij SC Bolsward MO11-2. Wellicht kunnen de Robjes hier iets halen. Voor Bolsward zal deze wedstrijd de eerste van dit voorjaarseizoen zijn. Een voordeel voor de Zeerobben dus, die dan al weer hun derde wedstrijd voetballen.

Ook MO13-1 weet nog geen punten te scoren dit voorjaarseizoen. Afgelopen zaterdag werd tegen SDS MO13-1 weliswaar doelpunten gescoord, maar scoren van de punten bleef helaas uit. De dames uit Easterein waren met 3-5 winst net iets beter. Aanstaande zaterdag spelen de meisjes uit tegen Tzummarum MO13-1. Misschien een beetje geluk voor de meiden?

De dames van MO15-2 hadden afgelopen zaterdag een streekderby op het programma. In Franeker werd er gespeeld te SC Franeker MO15-1. Ook deze Robben wisten geen punten te verdienen. Ze wisten in eerste instantie nog wel gelijk te spelen, maar de gelijkmaker werd afgekeurd wegens buitenspel. De eindstand in Franeker bleef dan ook steken op een 3-2 voor de thuisclub. Aanstaande zaterdag gaan de dames het weer opnieuw proberen. Thuis ontvangen dan de dames van Irnsum MO15-1.

Voor de meiden van MO15-1 zit het dit voorjaarseizoen ook steeds net niet mee. Tegen de koploper SWZ Boso Sneek MO15-1 had er buiten die strafschop om vast en zeker een gelijkspel ingezeten. Maar het mocht helaas niet zo zijn, de Harlingers verloren met 0-1 van de Snekers. Hoewel het pas de 2de wedstrijd was, is de ploeg al wel de rode lantaarndrager in de competitie. Misschien dat het geluk de dames mee zit in de wedstrijd tegen Blauw Wit’34 MO15-2. Deze zal gespeeld worden in Leeuwarden op Sportpark Wiarda.

MO19-1 had wel winst afgelopen zaterdag. Tegen Drachtster Boys MO19-1 wisten de Harlingers een 3-6 op het scorebord te zetten in Drachten. Hoewel de Robbendames in de eerste 10 minuten al op een 2-0 achterstand stonden, wisten ze zich te herstellen en stonden ze voor de rust al op een ruime voorsprong. Uiteindelijk pakten de Zeerobben de winst in Drachten. Voor aanstaande zaterdag staat ACV MO19-1 uit Assen op het programma. ACV MO19-1 is een sterke ploeg die net als Zeerobben MO19-1 kampioen werd in het najaarseizoen van 2017. Enig voordeel voor de Robben is dat ze al wedstrijdritme hebben en ACV pas hun eerste wedstrijd spelen. Een kraker dus op het hoofdveld zaterdag dus.

De dames van VR1 hadden afgelopen zaterdag een schitterende dag. Tegen Arum VR1 werd in Arum met maar liefst 2-13 gewonnen. Een monsterscore dus, die de Robbenvrouwen op een hele riante voorsprong in de competitie geeft op concurrent SC Franeker VR2. We moeten er wel bij zeggen dat SC Franeker twee wedstrijden minder gespeeld heeft dan de Zeerobben. De dames zijn op kampioenskoers dus. Aanstaande zaterdag zullen de dames van VR1 proberen om de riante voorsprong te behouden. Op bezoek komt DIVA’83 VR1 uit Groningen. De heenwedstrijd werd door de Robben met 0-7 gewonnen. Op papier een ‘makje’ dus.

Als koning winter aanstaande zaterdag geen roet in het eten gooit hebben we zaterdag zes wedstrijden te spelen.

Programma:

Tijd Thuis Uit
10.15 uur Tzummarum MO13-1 Zeerobben MO13-1
11.30 uur SC Bolsward MO1-2 Zeerobben MO11-1
12.25 uur Blauw Wit’34 MO15-2 Zeerobben MO15-1
12.30 uur Zeerobben VR1 DIVA’83 VR1
12.30 uur Zeerobben MO19-1 ACV MO19-1
12.55 uur Zeerobben MO15-2 Irnsum MO15-1