De Meiden van Zeerobben

De Meiden van Zeerobben

HARLINGEN – Er zouden zes wedstrijden gespeeld worden afgelopen zaterdag. Maar door de snijdende kou werden de wedstrijden voor teams onder de 12 jaar door de KNVB afgelast. Dat betekende dat de wedstrijd van de jongste toppertjes van MO11-1 niet gespeeld werd. De rest van de wedstrijden van de Meiden van Zeerobben gingen wel door met wisselde resultaten. Drie winst- en twee verliespartijen.

Zoals gezegd ging de wedstrijd van MO11-1 tegen SC Bolsward MO11-2 afgelopen zaterdag niet door vanwege de kou en de harde wind. Deze combinatie van vriezend weer met veel wind bracht de gevoelstemperatuur tot wel -16. En dat is voor de jongsten onder ons een beetje te koud. Aanstaande zaterdag mogen de meisjes het in ieder geval weer proberen. Thuis ontvangen de Zeerobben het altijd lastige Sint Anna MO11-1.

De wedstrijd van MO13-1 ging afgelopen zaterdag wel door. Ondanks de kou gingen de bikkels op visite bij Tzummarum MO13-1. Helaas wisten de meiden van Zeerobben hier ook geen punten te behalen. Na vijftig minuten spelen stonden het aantal doelpunten op 6-0 in het voordeel van de dames uit Tzummarum. Het is voor de Zeerobben wachten tot het tij keert en het geluk hun kant kiest. Tot die tijd is het elke wedstrijd opnieuw proberen. Aanstaande zaterdag ontmoeten de meiden het MO13-1 van SJO CVO/Ouwe Syl. De wedstrijd zal gespeeld worden op het Oostersportpark op het PLUS-veld.

MO15-2 speelde lekker thuis op eigen veld, lekker is nou ook weer niet een goed gevonden woord. Het was ook in Harlingen snijdend koud. Op het PLUS-veld werd Irnsum MO15-1 met warmte ontvangen door de dames van Zeerobben MO15-2. Of die warmte wel welkom was bij de tegenstander weten we niet, want de ploeg uit Irnsum werd door de Zeerobben met lege handen weer naar huis gestuurd. De Harlingers wisten ondanks de kou met 2-1 te winnen. Het positieve resultaat brengt de ploeg naar een mooie derde plaats op de ranglijst. Aanstaande zaterdag ontvangen de dames het MO15-1 van vv Hardegarijp op het C-veld.

Ook MO15-1 wist dan eindelijk te winnen in deze voorjaarscompetitie. In Leeuwarden pakten de Harlingers de volle drie punten op Blauw Wit ’34 MO15-2. Op een koude Sportpark Wiarda wisten de Zeerobben met 1-2 van de blauw-witten te winnen. Deze winst haalt MO15-1 van de laatste plaats af in de ranglijst en staan de dames op een 7de plaats. Aanstaande zaterdag gaan de Robben op visite bij onze oosterburen. Op Sportpark Saxenlaan ontmoeten de Harlingers SC Franeker MO15-1 in een heuse streekderby. Winst zou voor de meiden van Zeerobben MO15-1 welkom zijn om zo aansluiting te vinden bij de bovenste drie in de lijst. Of het ze zal lukken? We wachten het af.

Voor MO19-1 was het een dag vol met blessures. Na 45 minuten spelen kampte de ploeg al met drie serieuze blessures bij de drie speelsters waarvan één een bezoekje moest brengen bij de eerste hulp van het MCL in Leeuwarden. Ook voelden speelsters van Zeerobben zich zodanig ziek dat spelen in principe niet meer mogelijk was. Tijdens de rust werd dan ook door beide ploegen besloten om de wedstrijd te staken. ACV stond op dat moment met 2-4 voor. Er zit nog wel een positieve slinger aan deze wedstrijd. Ondanks dat MO19-1 erg gehavend was hebben de dames een prima wedstrijd gespeeld. We hadden wel willen zien dat de ploeg fit was geweest hoe het dan was afgelopen. We zullen het waarschijnlijk nooit weten, gezien de ploegen in deze competitie elkaar maar eenmaal ontmoeten. Voor MO19-1 zaterdag geen wedstrijd. Deze is uitgesteld naar een andere datum. 7 april komen de meiden weer in actie.

VR1 beleefde weer een topdag ondanks het koude weer. Op het Oostersportpark versloegen ze vakkundig het VR1 van DIVA’83 uit Groningen. De seniorendames van Zeerobben wisten maar liefst 6 keer het doel van de Groninger dames te vinden. Aan Zeerobben zijde bleef het doel ongeschonden. De Zeerobben dames staan nu met een riante puntenverzameling bovenaan in de ranglijst gevolgd door SC Franeker VR2. Het puntenverschil bedraagt maar liefst 11 punten tussen beide teams en het lijkt er dan ook niet op dat de Franekers dit nog gaan inhalen, ondanks dat de Franeker dames twee wedstrijden minder gespeelt hebben. Aanstaande zaterdag reizen de Zeerobben dames af naar Makkum. Daar zal op Sportpark De Braak een ontmoeting zijn met Makkum VR1.

Programma zaterdag:

Tijd Thuis Uit
  9.45 uur Zeerobben MO11-1 St. Annaparochie MO11-1
10.15 uur Zeerobben MO15-2 Hardegarijp MO15-1
10.30 uur SC Franeker MO15-1 Zeerobben MO15-1
11.10 uur Zeerobben MO13-1 SJO CVO/Ouwe Syl MO13-1
14.30 uur Makkum VR1 Zeerobben VR1