De Meiden van Zeerobben

De Meiden van Zeerobben

HARLINGEN – Hoewel het afgelopen zaterdag niet zonnig was zoals beloofd door de weerprofeten, bleek het toch lekker voetbalweer te zijn. Dat kwam mooi uit want er waren vijf wedstrijden te spelen voor de Meiden van Zeerobben. Helaas werden er maar 4 punten verzameld door de meiden- en vrouwen van Zeerobben. VR1 won zoals verwacht, MO15-2 verdeelde de punten met de tegenstander en de andere drie teams moesten een verlies incasseren. Niet een erg vruchtbare dag afgelopen zaterdag.

Bij MO11-1 wil het maar niet lukken om een wedstrijd naar zich toe te trekken. Weer moesten de jongste meiden een verlies incasseren. De meiden van het MO11-1 van het Leeuwarder MKV’29 waren een maatje te groot voor de Zeerobjes. De Harlingers moesten vijf doelpunten verwerken van de Leeuwarder ploeg. Zelf kregen de robbenmeisjes geen kans op scoren. Eindstand 0-5. Aanstaande zaterdag wacht een streekderby tegen SC Franeker MO11-1.

Al winnen ze bij vlagen, de vechtlust blijft bij de meiden van Zeerobben MO13-1 ook al weten ze dat ze de wedstrijd verliezen. Foto: Dirk Bouma

Ook MO13-1 moest weer een verlies verwerken. Na de winst op Ouwe Syl drie weken terug, hadden de dames wel zin in nog een keer winst! Maar het pakte helaas anders uit. Tegen St. Anna MO13-1 waren de Robben niet opgewassen en verloren met 2-7 van de meiden uit Sint Anna. Klein lichtpuntje is dat de ploeg wel twee keer wisten te scoren! Er zit progressie in de ploeg. En dat zie je ook, zelfs al weten de dames dat ze de wedstrijd niet kunnen winnen blijft de strijdlust. Volgend weekend spelen de dames een uitwedstrijd tegen SDS MO13-1 in Easterein. Wordt een lastige wedstrijd is de verwachting want SDS MO13-1 is koploper.

Geen winst, maar wel een punt voor MO15-2 afgelopen zaterdag. In een doelpuntrijke wedstrijd tegen Blauw Wit’34 MO15-2 verdeelden beide ploegen de punten. Zeerobben MO15-2 had in de eindfase van de wedstrijd het geluk dat Blauw Wit in een laatste poging niet scoorde, want dan het de Harlinger ploeg met lege handen gestaan. Gelukkig floot de scheids daarna af en konden de punten met een eindstand van 4-4 verdeeld worden. Aanstaande zaterdag brengen de Robbenmeiden een bezoek aan koploper SWZ Boso Sneek MO15-1. Het zal een hele kluif worden voor MO15-2 gezien de ploeg nog steeds kampt met blessureleed bij twee van haar speelsters. Duimen dus!

Wisten ze vorige week nog fraai te winnen van Be Quick Dokkum, verloren ze afgelopen zaterdag met miniem verschil van Irnsum MO15-1. De Zeerobben waren bijna de hele wedstrijd de bovenliggende partij met keer op keer aanvallen naar het doel van Irnsum, maar verzuimde daar dan ook te scoren. En dat is nou precies waar het aan schort bij deze ploeg, het scorend vermogen is er gewoon niet. En als dan de tegenstander enkele keren aanvalt en ook nog in één van die aanvallen weet te scoren, dan is het wel heel zuur om maar met 1-0 te verliezen. Werk aan de winkel dus voor de ploeg. Aanstaande zaterdag speelt de ploeg thuis tegen LSC 1890 MO15-1.

MO19-1 had geen wedstrijd afgelopen zaterdag, zij mogen aanstaande zaterdag weer een de bak. Tegenstander is dan SJO Bergum BCV Combinatie MO19-1. In de poule waar MO19-1 in zit staan de bovenste vijf teams binnen 2 punten van elkaar, waaronder de Zeerobben. Spannend dus de komende weken.

De senioren vrouwen van Zeerobben staan comfortabel op kop in hun competitie. De robbenvrouwen hebben een riante voorsprong op nummer 2 SC Franeker VR2 van 14 punten en kunnen zich nog wel wat veroorloven. Afgelopen zaterdag was dan ook de twaalfde wedstrijd op rij die de dames met winst afsloten na hun laatste en enige verlies dit seizoen. Tegen Berlikum VR2 en in Berlikum werd afgelopen zaterdag met 1-3 gewonnen. Aanstaande zaterdag geen wedstrijd voor de Zeerobben vrouwen. Maar volgende week woensdagavond ontmoeten de dames weer het VR2 van SC Berlikum.

Programma zaterdag:

Tijd Thuis Uit
  8.45 uur SC Franeker MO11-1 Zeerobben MO11-1
  9.00 uur SWZ Boso Sneek MO15-1 Zeerobben MO15-2
10.00 uur SDS MO13-1 Zeerobben MO13-1
11.20 uur Zeerobben MO15-1 LSC 1890 MO15-1
14.00 uur Zeerobben MO19-1 SJO Bergum BCV Com MO19-1

Volg de Meiden van Zeerobben op Facebook, Twitter en Instagram: @robbenvrouwen