De Meiden van Zeerobben

De Meiden van Zeerobben

HARLINGEN – Wat een domper afgelopen zaterdag voor twee van de zes teams van de Meiden en Vrouwen van Zeerobben! 19-0 en 0-20 verlies in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen voor MO17-1 en MO13-1. Geen prestatie om naar huis te schrijven natuurlijk, laat staan in een krant of op een website. Gelukkig waren er ook teams die wel punten verdienden. VR1, VR2 en MO11-1 scoorden punten na winst en een gelijkspel. MO15-1 had geen wedstrijd.

Het VR1 van Zeerobben reisde afgelopen zaterdag af naar Dokkum. Op Sportpark Tolhuispark werden de Harlinger dames ontvangen door de dames van Be Quick Dokkum VR2. Net als voor alle andere teams was het afgelopen zaterdag de start van de competitie. Afgelopen weken werden de bekerwedstrijden gespeeld die voor Zeerobben VR1 geen succes waren. Reden genoeg om in de competitie te knallen. Zeerobben begon dan ook gretig aan de wedstrijd door er direct druk op te zetten en de bal naar voren te durven spelen. Die gretigheid werd na een kwartier spelen beloont met een 0-1 voorsprong door Dagmar Anema. Zo als een echte spits betaamd stond ze op de juiste plek om het voor de Zeerobben af te maken. Beide ploegen creëerden af en aan kansen waar in de Robben het meest gevaarlijk waren. Hoewel de Zeerobben het meest dreigende team was, kregen ze na 35 minuten spelen toch de gelijkmaker van Be Quick te verwerken. Door een verkeerde keuze van middenvelder Desiree Bouma kwam er ruimte vrij die de Dokkumers graag benutten en uiteindelijk met mooie actie de gelijkmaker maakten. Na de rust bleven de Zeerobben druk houden op Be Quick maar doelpunten kwamen er niet meer, hoewel er nog wel twee hele grote kansen waren aan Zeerobbenzijde. Een gelijkspel is misschien wel terecht, gezien die kansen die gewoon benut hadden moeten worden. Maar goed, een puntje in de eerste competitiewedstrijd is natuurlijk lekker. Zaterdag spelen de dames thuis op het Oostersportpark tegen Hardegarijp VR1. Om 12.15 uur zal er worden afgetrapt op het hoofdveld.Het VR2 kende een start van de competitie met een puike overwinning op Arum VR1. Op Sportpark De Bining/vv Arum wisten de Zeerobben dames drie punten te verzamelen door te winnen met 2-6 van Arum VR1. Misschien wel een verwachte uitslag gezien de resultaten van het vorige seizoen. Ook al bieden deze natuurlijk geen garantie voor de toekomst. Maar de eerste drie punten binne in de buuze! Ook VR2 heeft zaterdag een thuiswedstrijd. Op het PLUS-veld spelen ze vanaf 11.30 uur tegen ONB VR1. De laatstgenoemde wist afgelopen zaterdag ook te winnen in hun eerste com-wedstrijd van het seizoen.

Na de schitterende voorrondes van de KNVB beker die de MO17-1 alle drie met winst afsloten, kwam afgelopen zaterdag de eerste tegenstander in de competitie het feestje bruut verstoren. De meiden van Zeerobben MO17-1 werden even door S.C. Stiens MO17-1 terug op beide benen gezet. De Stiensers hadden de Harlingers volledig in de tang en stonden met de rust al met 0-13 voor op de Harlingers! Na 80 minuten spelen was dan de uiteindelijke eindstand 0-19! Een pak voor de broek voor de robbenmeiden waarvan we de wedstrijddetails maar achterwege laten. Uithuilen en opnieuw beginnen. Zaterdag geen wedstrijd voor de meiden. Aanstaande maandag wel! Dan volgt er een wedstrijd tegen MKV’29 MO17-1. Om 19.00 uur zal er worden afgetrapt op het Oostersportpark.

MO15-1 had geen wedstrijd afgelopen zaterdag. Hun competitie begint zaterdag tegen SC Bolsward MO15-2. Op Sportpark Het Bolwerk zal om 9.00 uur de aftrap plaatsvinden.

MO13-1 kende net als MO17-1 een zeer teleurstellende start van hun competitie. In Leeuwarden werden de Harlinger meisjes compleet zoek gespeeld door de meiden van Blauw Wit ’34 MO13-1. Na een uur spelen moesten de meiden van Zeerobben maar liefst 20 doelpunten incasseren. De dames wisten helaas zelf geen doelpuntje te maken. Een zure start van de competitie voor MO13-1. Zaterdag spelen de meisjes op het Oostersportpark weer een nieuwe wedstrijd tegen een andere Leeuwarder ploeg. Op het Oostersportpark ontvangen de Zeerobben Leovardia MO13-2. Aftrap 8.30 uur.

De meisjes van MO11-1 kennen een uitstekende start van het seizoen. Na twee keer winst in de beker, was het afgelopen zaterdag weer winst in hun eerste competitiewedstrijd. Tegen CVO MO11-1 werd een puike 8-0 overwinning gehaald. De meiden lijken niet te stoppen, maar zaterdag zal het wat pittiger worden van de Zeerobjes. In Bolsward wacht daar het sterke MO11-1 van SC Bolsward. Deze ploeg wist van de meisjes van SC Franeker MO11-1 met 0-11 te winnen afgelopen zaterdag. Een echte topper dus zaterdag voor de Zeerobben. Aftrap om 9.00 uur op Sportpark het Bolwerk.

Programma zaterdag:

Tijd Thuis Uit
08.30 uur Zeerobben MO13-1 Leovardia MO13-2
09.00 uur SC Bolsward MO11-1 Zeerobben MO11-1
09.00 uur SC Bolsward MO15-2 Zeerobben MO15-1
11.30 uur Zeerobben VR2 ONB VR1
12.15 uur Zeerobben VR1 Hardegarijp VR1
(maandag) 19.00 uur MKV’29 MO17-1 Zeerobben MO17-1