De Meiden van Zeerobben

De Meiden van Zeerobben

HARLINGEN – Weer een nieuwe zaterdag met nieuwe kansen afgelopen weekend. Alleen werden die kansen niet omgezet in winst. Slechts twee puntjes werden er verdient door de meiden en vrouwen van Zeerobben. MO11-1 en MO15-1 wisten door een gelijkspel een puntje te verdienen. De overige teams, VR1, MO17-1 en MO13-1 verloren hun wedstrijd. Zeerobben VR2 had afgelopen zaterdag vrijaf. Hun wedstrijd is verplaatst naar later dit najaar. Al met al een schrale oogst dus voor de meiden van Zeerobben.

VR1 had afgelopen zaterdag een uitwedstrijd in Leeuwarden. Tegenstander was LAC Frisia 1883 VR1. Zeerobben VR1 verloor het duel tegen de geroutineerde ploeg van Frisia maar geheel kansloos waren de robben niet! Een eindstand van 6-3 verlies is toch knap tegen een ploeg uit de kop van de poule. En zonder twee basisverdedigers deden de Zeerobben vooral in de 2e helft niet onder aan de tegenstander. Een schrale troost was dat de doelpunten aan Zeerobbenzijde weer uit pure spelmomenten kwamen. De tegendoelpunten kwamen uit vrije trappen die de Zeerobben weggaven door hun soms harde verdedigende spel. Er zit duidelijk een stijgende lijn in het spel van deze jonge ploeg van de Zeerobben. Zaterdag ontvangt Zeerobben VR1 de nummer vier uit de poule S.C. Stiens VR2. Aanvang 12.00 uur op het hoofdveld van Zeerobben.De geplande wedstrijd van het Vrouwen 2 team van Zeerobben ging afgelopen zaterdag door onbekende reden niet door. De wedstrijd tegen Makkum VR1 is verplaatst naar een latere datum dit najaar. Voor a.s. zaterdag en volgende week is er voor de dames ook geen wedstrijd. Pas op 27 oktober mogen de dames weer in het spier.

De meiden van Zeerobben MO17-1 kennen een tot nu toe teleurstellend competitieseizoen. Van de drie wedstrijden die de meiden tot nu toe hebben gespeeld zijn alle drie wedstrijden verloren. Zo ook de wedstrijd van afgelopen zaterdag, waar tegen het MO17-1 van GAVC uit Grou verloren werd met 7-2. Het Zeerobbenteam wat nog glansrijk door de voorrondes van de Zwaluwen Jeugdbeker kwamen, weten tot nu toe geen potten te breken in de competitie en staan de dames vooralsnog puntloos onderaan. Zaterdag kan voor de dames misschien het tij keren tegen Leovardia MO17-1. Maar dan moeten de dames wel volop aan de bak. Aanvang wedstrijd is zaterdag om 11.45 uur op het PLUS-veld van Zeerobben.

Na een teleurstellend bekeravontuur en een verloren eerste wedstrijd in de competitie wisten de meiden van Zeerobben MO15-1 afgelopen zaterdag tegen Stiens MO15-1 een puntje te scoren na een 4-4 gelijkspel. Foto: Gertjan Miedema

Na een teleurstellend bekeravontuur en een verloren eerste wedstrijd in de competitie wisten de meiden van Zeerobben MO15-1 afgelopen zaterdag een puntje te verdienen. Tegen het beter voetballend MO15-2 van S.C. Stiens speelden de Zeerobben meiden verrassend gelijk. De doelpuntjes van de Robbenmeiden kwamen vooral uit de dode spelmomenten en oplevingen in het spel. Door het harde werk op het veld en tijdens de trainingen verdienen de dames terecht een puntje. Zaterdag ontvangen de meiden het MO15-1 van de Vlielandse Sport Vereniging ’31 van Vlieland. Om 8.40 uur zal de aftrap zijn op veld C.

Vorige week wisten de meiden van Zeerobben MO13-1 nog een mooie winst te boeken tegen Leovardia MO13-1. Afgelopen zaterdag moesten de meisjes alweer een verlies incasseren. Tegen Tzummarum MO13-1 konden de dames geen blok zetten. Na de reguliere speeltijd stond de teller op 1-9 voor de Tzummarumers. Maar goed, de ploeg uit Tzummarum is dan ook niet voor niets koploper na drie wedstrijden. Zaterdag gaan de meiden vol frisse moed er weer volop tegenaan. Op Sportpark Ouwe Syl in Oudebildtzijl wacht om 10.15 uur Ouwe Syl MO13-1.

Zeerobben MO11-1 speelde afgelopen zaterdag voor de derde keer dit seizoen tegen SC Franeker MO11-1. Na twee keer in de Zwaluwen Jeugdbeker van de Franeker ploeg te hebben gewonnen, was het afgelopen zaterdag in de competitie geen winst voor de Zeerobben meisjes. Maar verliezen deden ze ook niet! De beide ploegen deelden in een gelijkspel (1-1) de punten. De beide teams staan ook qua punten gelijk in de poule, alleen het doelsaldo van de Franekers is beter. Zaterdag gaan de meisjes van Zeerobben het duel aan tegen SJO DFC MO11-2. Om 8.30 uur zal de aftrap zijn op het PLUS-veld.

Programma morgen:

Tijd Thuis Uit
08.30 uur Zeerobben MO11-1 SJO DFC MO11-2
08.40 uur Zeerobben MO15-1 Vlielandse Sport Vereniging ’31 MO15-1
10.15 uur Ouwe Syl MO13-1 Zeerobben MO13-1
11.45 uur Zeerobben MO17-1 Leovardia MO17-1
12.00 uur Zeerobben VR1 S.C. Stiens VR2