De Meiden van Zeerobben

De Meiden van Zeerobben

HARLINGEN – De winterstop nadert nu echt! Afgelopen zaterdag was het voor de meeste teams de laatste speelronde van het jaar. Vijf wedstrijden stonden op het programma voor de meiden van Zeerobben. Er werd drie keer gewonnen en twee keer werd er verloren. MO11-1 was al klaar.

De meiden van MO15-1 hadden tegen St. Annaparochie MO15-1 duidelijk een off-day met een 1-7 verlies alg gevolg. Foto: Gertjan Miedema.

Afgelopen zaterdag was het voor Zeerobben VR1 de laatste kans op drie punten dit jaar. Tegenstander Ternaard VR1 was nou niet het team die de Robbenvrouwen alle hoeken van het veld kon laten zien. Met een ruststand van 1-1 had Zeerobben alle schijn op winst gezien het dominante spel van de Zeerobben. Helaas was van dat dominante in de 2e helft weinig meer over. De ploeg uit Ternaard kwam gedurende te 2e helft zelfs op een 1-3 voorsprong. De robbenvrouwen wisten nog wel de aansluiter te maken maar konden in de resterende 20 minuten niet meer tot scoren komen ondanks dat ze weer meer grip op de wedstrijd hadden. Weer een nipt verlies met 2-3. Aanstaande zaterdag gaan de dames weer naar Franeker om daar de resterende 45 minuten te spelen van de wedstrijd die op 17 november werd gestaakt na de 1e helft.Dat Zeerobben VR2 door dendert blijkt na de wedstrijd van afgelopen zaterdag wel weer. In Arum werden de Arumer vrouwen 1 door de Harlingers vakkundig afgedroogd. De Harlinger dames wisten maar liefs 9 keer het doel van de Arumers te vinden. De nul wisten de Harlingers niet te houden. Ondanks het overwicht aan Zeerobbenzijde wist de Arumer ploeg toch nog drie keer te scoren. De Zeerobben vrouwen gaan nu met 21 punten breeduit aan de leiding. De dames hebben nu 9 puntenvoorsprong op de tegenstander van komende zaterdag en nummer 2 in de poule Makkum VR1.

Dat dit het najaar seizoen van Zeerobben MO17-1 niet was, is onderhand wel duidelijk. Alle competitiewedstrijden werden helaas verloren terwijl de ploeg juist zo goed begon in de Zwaluwen Jeugdbeker. Ook afgelopen zaterdag werd er verloren tegen Blauw Wit ’34 MO17-1. Met tien meiden in het veld aan Zeerobben zijde werd de schade beperkt tot een 1-7 nederlaag. Voor de meiden niet een leuke periode deze najaar reeks. Na de winterstop hopelijk weer nieuwe kansen op winst.

De meiden van Zeerobben MO15-1 hadden afgelopen zaterdag duidelijk hun dag niet. Tegen Sint Anna MO15-1 kon de Harlinger ploeg geen blok zetten. Waarschijnlijk ligt de ploeg uit Sint Anne hen niet want de uitwedstrijd werd ook al verloren met 5-3.Afgelopen zaterdag moesten de meiden een nederlaag van 1-7 incasseren. Toch hebben de meiden van MO15-1 een mooi najaar seizoen achter de rug die slecht van start ging, maar herpakte zich gedurende het seizoen en gingen na behoren presteren. Afgelopen maandag sloot de ploeg met winst op Franeker MO15-1 het najaar seizoen met stijl af. Franeker MO15-1 werd met 3-1 verslagen. Zeerobben MO15-1 eindigt op een mooie derde plaats.

Zeerobben MO13-1 wist afgelopen zaterdag weer eens een wedstrijd te winnen. Op eigen veld werd Sint Anna MO13-1 met een keurige 7-3 verslagen. Ook MO13-1 kent een wisselend najaar seizoen, maar vergeleken met vorig seizoen wisten de meisjes toch een mooi aantal wedstrijden te winnen. Daardoor eindigden de meisjes op een mooie 4eplaats al moeten de meiden nog een wedstrijdje spelen tegen 2e in de lijst, Ouwe Syl MO13-1. Na de winterstop zal de ploeg vast en zeker meer van zich laten horen.

Zeerobben MO11-1 had vorige week al hun laatste wedstrijd van dit najaar seizoen. De meisjes kenden een prachtig seizoen tot zo ver. De meisjes mogen zich als 2in de lijst met trots vice-kampioen noemen. Het levert dan wel geen schaal op maar ze hebben het maar mooi even voor mekaar gekregen.

Programma zaterdag:

Tijd Thuis Uit
10.00 uur Ouwe Syl MO13-1 Zeerobben MO13-1
14.00 uur Makkum VR1 Zeerobben VR2
15.30 uur SC Franeker VR1 Zeerobben VR1