De Meiden van Zeerobben

De Meiden van Zeerobben

Zeerobben MO13-1 en MO15-1 KAMPIOEN!

HARLINGEN – Het seizoen loopt bijna op zijn eind en langzaam worden de resultaten van teams bekend. Zo ook eventuele kampioenen. Bij de vrouwen en meiden van Zeerobben was VR2 een paar weken geleden al kampioen. Afgelopen zaterdag zijn daar twee bij gekomen. MO13-1 en MO15-1 mogen zich sinds zaterdag voorjaarkampioen noemen van het seizoen 2018/2019. Een prachtig resultaat van de meiden van Zeerobben. Drie kampioenen in één seizoen is best uniek te noemen. Zo zie je maar dat de vrouwen het ook bij Zeerobben het goed doen in het spelletje voetbal.

Zeerobben VR1

Ze was goed voor de enige twee doelpunten aan Zeerobben zijde afgelopen zaterdag! Direct na deze ‘panna’ scoorde Desiree Bouma haar tweede doelpunt tegen MKV’29 VR1. (foto: Kira Bouma)

De dames van VR1 hadden afgelopen zaterdag een uitwedstrijd in Leeuwarden tegen MKV’29 VR1. Gezien de resultaten van de dames van afgelopen weken was de kans op winst in Leeuwarden vrij reëel. Helaas verloren de Harlingers in de laatste fase van de wedstrijd. De scheids gaf de Leeuwarders een strafschop voor een “handsbal” net buiten het 16-meter gebied. Omdat de VAR het liet afweten moesten ze de beslissing van de scheids maar accepteren en moest de bal volgens de beste man op de stip. Een 3-2 verlies maar niet met slecht voetbal, zuur dat wel. Zaterdag spelen de dames voor de laatste keer in deze formatie thuis op het hoofdveld tegen koploper LAC Frisia VR1. De dames willen zeker nog een keer stunten op het Oostersportpark. Aanvang wedstrijd is om 12.45 uur.Zeerobben VR2

Ook de dames van VR2 hadden een wedstrijd in Leeuwarden en ook op het zelfde sportpark als de VR1. Maar zij moesten aanvangen bij de Leeuwarder Zwaluwen VR3. Wat een kampioen betaamd zorgden zij er natuurlijk voor dat er weer ruim gewonnen werd van de Leeuwarders. Het is voor de robbenvrouwen bijna geen uitdaging meer om met 0-11 weer huiswaarts te keren. Maar goed, ze hebben in ieder geval goed aan hun afronding kunnen oefenen. Zaterdag geen wedstrijd voor de dames, komende woensdagavond zullen de dames Arum VR1 ontvangen op het Oostersportpark. Plaats en tijd van handelen is veld C om 19.00 uur.

Zeerobben MO15-1

Hoewel ze er eigenlijk nog niet vanuit gingen, werden de meiden van Zeerobben MO15-1 zowaar kampioen afgelopen zaterdag! De wedstrijd tegen SC Bolsward MO15-2 werd door de robbenmeiden met een keurige 5-1 gewonnen. Een stapje dichterbij het kampioenschap dachten ze. Want Franeker, die tweede stond, moest ook nog spelen tegen derde in de lijst MKV’29 MO15-1. Omdat de Franekers die wedstrijd later op de zaterdag verloor werden de Zeerobben zowaar kampioen in de 1ste klasse. Met 6 punten voor op MKV en een wedstrijd minder gespeeld kunnen de meiden niet meer worden ingehaald en mogen de meiden binnenkort worden gehuldigd! Zaterdag gaan de meiden als kampioen op visite bij LAC Frisia MO15-1. Om 12.15 uur zal de aftrap zijn op Sportpark De Magere Weide.

Zeerobben MO13-1

MO13-1 Kampioen 2e klasse voorjaar seizoen 2018/2019! (foto: Frans Bode)

Eerst een wedstrijd tegen sv Urk MO13-1 winnen met dubbele cijfers en dan als overtuigend kampioen een heus feestje bouwen! Dat deden de meiden van MO13-1 dan ook niet met tegenzin afgelopen zaterdag. Ze lieten zien dat ze ware kampioenen zijn door Urk MO13-1 met 12-3 huiswaarts te sturen. Na de wedstrijd werden de meiden door coördinator voor de meiden, Linda Brandsma, in de kantine gehuldigd. Zaterdag reizen de meiden af naar Marknesse voor de laatste wedstrijd van dit seizoen tegen SVM MO13-1. De wedstrijd begint om 10.30 uur op Sportpark De Punt. Het zal vast een mooie reis worden als kampioen!

Zeerobben MO11-1

Hoewel de meiden hoopvol in de Hoofdklasse werden ingedeeld, was het niet echt een succes te noemen. Tot op heden hebben de meisjes nog maar één wedstrijd weten te winnen. Ook afgelopen zaterdag moesten de meisjes een verlies incasseren. Van CVVO MO11-1 uit Lemmer werd met 1-2 verloren. Er werd niet dik verloren maar het blijft toch verliezen. De meiden zullen het volgend heus beter doen als ze weer aan een nieuwe competitie beginnen. Zaterdag spelen de Zeerobjes ook hun laatste wedstrijd. De tegenstander deze laatste speeldag in het MO11-1 van de Heerenveense Boys. Wie weet komen ze wel met de drie punten huiswaarts? Alles is mogelijk!