De Meiden van Zeerobben

De Meiden van Zeerobben

HARLINGEN – De laatste loodjes wegen vaak het zwaarst. Niet voor de meiden van Zeerobben. Inmiddels hebben we onze derde kampioen kunnen huldigen. MO15-1 werd vorige week plots kampioen in de 1ste klasse van de voorjaarscompetitie. Afgelopen zaterdag lieten ze nog even zien waarom ze kampioen zijn geworden. Verder verloren MO11-1 en VR1 hun wedstrijd en lieten de meiden van MO13-1 bij hun tegenstander ook maar even blijken waarom ze kampioen zijn. VR2 was al klaar voor dit seizoen.

Foto: In de laatste van het seizoen wedstrijd werd het de kersverse kampioen nog even moeilijk gemaakt tegen sc Bolsward MO15-2. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijk. (Foto: Frans Bode)


Zeerobben VR1

Geen wanprestatie voor de Zeerobben Vrouwen 1, nee eerder een wedstrijd met een uitslag die gezien de stand in de competitie eerder terecht was. Toch was het voor Frisia VR1 niet een ‘walk over’ die ze waarschijnlijk wel verwacht hadden! De Zeerobben wisten tot in de tweede helft de nul te houden met redelijke kansen op een doelpunt, de druk lag immers bij Frisia! Die moesten winnen om koploper te blijven en een grotere kans op een kampioenschap zeker te stellen. De Zeerobben dames verloren tenslotte de wedstrijd met 0-2. Zaterdag de laatste wedstrijd van dit seizoen voor de VR1. Op Sportpark It Gryn in Stiens wordt er om 12.30 uur afgetrapt tegen Stiens VR2.

Zeerobben VR2

Geen wedstrijd voor de dames van VR2 afgelopen zaterdag. De competitie van de VR2 werd vorige week woensdag afgerond met een wedstrijd tegen Arum VR1. Zoals verwacht wisten de Zeerobben ook deze wedstrijd met dubbele cijfers te verzilveren. Op het Oostersportpark wisten de Zeerobben dames met 11-2 te winnen van de ploeg uit Arum.

Zeerobben MO15-1

Na de geheel nog niet verwachte kampioenschap voor MO15-1 werden de meiden afgelopen zaterdag gehuldigd op de Robbenplaat. Na de in ontvangst name van de kampioensschaal en de nodige felicitaties kon er een klein feestje gehouden worden. Het grote vieren moesten de dames even op een later tijdstip deze zaterdag doen want er moest nog wel even gevoetbald worden. In Leeuwarden moesten de dames nog aantreden tegen het MO15-1 van LAC Frisia. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijk. Woensdagavond speelden de meiden van MO15-1 hun laatste wedstrijd van het seizoen tegen Bolsward MO15-1. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Met name in de 1e helft kreeg Zeerobben veel kansen maar benutte die niet. Na de 0-1 achterstand werd de 1-1 nog wel gescoord diep in de 2e helft!

Zeerobben MO13-1

Deze meiden reisden voor de laatste keer dit seizoen af voor een uitwedstrijd naar Marknesse. Tegen het MO13-1 van SVM werd er keurig gewonnen met 3-5 door de Harlingers. Met deze winst zijn de meiden dan echt ongeslagen kampioen geworden. Gehuldigd zijn ze al en kunnen terug kijken op een zeer geslaagd 2e seizoenshelft. Geen wedstrijd meer dus voor de dames. Wat nog rest is nog een onderling toernooitje onder de Zeerobben vrouwen en meisjes.

Zeerobben MO11-1

De meisjes van MO11-1 zullen het vast niet erg vinden dat het seizoen voorbij is. De hoofdklasse was voor de meisjes een treetje te hoog. De meeste wedstrijden werden door de Robjes verloren. Zo ook de wedstrijd van afgelopen zaterdag. In Heerenveen moesten de meisjes een behoorlijke nederlaag incasseren. Van de Heerenveens Boys MO11-1 werd er met 11-0 verloren. De meisjes verdienen toch een complimentje! Het enthousiasme bleef gedurende dit seizoen! Ook voor deze meiden is het seizoen al voorbij en er zijn geen wedstrijden meer alleen een toernooitje rest nog op 8 juni.