De Meiden van Zeerobben

De Meiden van Zeerobben


Foto: Zeerobben MO11-1 had geen moeite met Black Boys MO11-1. Beter voetbal resulteerde uiteindelijk in een 5-2 overwinning voor de Zeerobben meisjes. (Foto: Dirk Bouma)

HARLINGEN – Zeven wedstrijden stonden er voor zaterdag gepland voor de meiden van Zeerobben. Uiteindelijk werden er zes gespeeld. Zeerobben MO19-1 hadden voor de derde keer tegen Buitenpost MO19-1 moeten spelen, maar de dames van Buitenpost hadden daar duidelijk geen zin meer in. Op het wedstrijdformulier werd dan ook BNO ingevuld. De andere wedstrijden gingen gelukkig wel door waarin er vier werden gewonnen en twee wedstrijden werden verloren door de Zeerobben vrouwen.

Om hun favoriete tijd op zaterdagochtend moesten de dames van Zeerobben MO15-1 aanvangen op het Oostersportpark. Om 8.45 uur was daar de aftrap tegen ST Minnertsga-St.Jacob MO15-1d. De wedstrijd eindigde in een minieme overwinning voor de Zeerobben. Het bleef tot in de laatste minuten spannend waar Zeerobben MO15-1 uiteindelijk aan het langste eind trok. Het resulteerde in een 4-3 overwinning voor de meiden van Zeerobben MO15-1. De komende weken even geen wedstrijd voor de dames. Pas op 6 mei spelen de Robjes weer thuis tegen Frisia MO15-1. Dan pas om 14.00 uur.

Om 9.00 uur ging het goedlachse Zeerobben MO13-2 de strijd aan tegen de sterke pouleleider ST Tollebeek/Nagele MO13-1d in Tollebeek. De Harlingers verloren daar dik van het plaatselijke MO13-1 van Tollebeek met 12-0. Sneu voor de meiden, maar blijven ondanks de dikke nederlaag lachen. De kans was ook wel heel klein om met winst naar Harlingen terug te keren. De Tollebeekse ploeg staat ongeslagen bovenaan in de lijst. Aankomende zaterdag staat de dames van MO13-2 weer een lange reis te wachten. Dan naar het Drentse Noordscheschut voor het duel tegen Noordscheschut MO13-1. Een eerdere wedstrijd werd gelijk gespeeld, 4-4.

De jongste meisjes van de damesafdeling van Zeerobben mochten het afgelopen zaterdag opnemen tegen het MO11-1 van de Black Boys. Al vroeg in de wedstrijd werd het al duidelijk dat de Robbenmeisjes de sterkere waren. De dametjes gingen de rust in met een 3-1 voorsprong, dan smaakt de limonade net even iets lekkerder. In de 2e helft waren de Robben nog altijd de sterkere ploeg. De Harlingers wisten nog twee keer te scoren. Ook de Snekers scoorden nog een doelpuntje, maar dat bleek uiteindelijk niet genoeg te zijn. Zeerobben MO11-1 won de wedstrijd overtuigend met 5-2. Ook voor de meiden van MO11 even een paar weekjes geen wedstrijd. Op 6 mei gaan de meiden weer vol aan de bak in Bolsward tegen SC Bolsward MO11-3.

Zeerobben MO13-1 blijven maar winnen! Na zeven wedstrijden staan de dames nog steeds ongeslagen bovenaan in de competitie. Afgelopen zaterdag werd voor de tweede keer dit voorjaarsseizoen SC Joure MO13-1 verslagen. Dit keer niet net zoals de eerste keer met dubbele cijfers, maar een schone 0-5 overwinning in ook niet mis natuurlijk. Het gaat misschien voor ons wat gewoontjes worden dat deze dames alles blijven winnen, maar voor de dames zelf is elke wedstrijd een serieuze aangelegenheid. Als de ploeg even geen wedstrijd heeft wordt er door de leiding wel iets georganiseerd zodat de meiden scherp blijven. Voor de komende weken geldt ook voor MO13-1 even geen wedstrijd. Op 6 mei staat in Bergum een wedstrijd gepland tegen SJO Bergum BCV Combinatie MO13-1.

Ook de senioren van de damesafdeling deden afgelopen zaterdag goede zaken. Werd er vorige week nog verloren tegen Arum VR1, wisten de dames er afgelopen zaterdag weer een doelpuntenfestijn van te maken. De tegenstander, Waterpoort Boys VR1, kreeg maar liefst 18 doelpunten te verwerken van de Zeerobben. Een makkie zeg maar voor de Robbenvrouwen. Komende zaterdag komt koploper MKV’29 VR2 op visite naar het Oostersportpark. Om 12.45 zal de topper worden afgetrapt op het D-veld.

MO17-1 moest afgelopen zaterdag naar Leeuwarden. Op Sportpark Wiarda werden de Harlingers ontvangen door FVC MO17-1. De Harlingers hadden hier de taak om het gat tussen beide ploegen te vergroten om de derde plaats in de ranglijst zekerder te maken, maar door het verlies van afgelopen zaterdag komen de Leeuwarders op een punt verschil van de Harlingers. Aan de uitslag van afgelopen zaterdag te zien ging het niet lekker in Leeuwarden. Er werd met 6-1 verloren van de Leeuwarders, terwijl de Harlingers thuis nog met 6-3 te winnen van de FVC MO17-1. Voor komende weken geen wedstrijd voor MO17-1. Op 6 mei spelen de dames in Ferwert tegen Wardy MO17-1.

Volgende week weer een nieuwe Meiden van Zeerobben. Volg de meiden ondertussen op Facebook. Facebook.com/robbenvrouwen.


Geef een reactie