Detsje Holtrop van zorgbureau Stabiel is de nieuwe ‘bruggenbouwer’

Detsje Holtrop van zorgbureau Stabiel is de nieuwe ‘bruggenbouwer’

Op vrijdagmiddag 18 mei is de eretitel ‘Bruggenbouwer van het jaar’ en de bijbehorende bokaal doorgegeven aan Detsje Holtrop van zorbureau Stabiel.

Detsje is de oprichtster van Zorgbureau Stabiel en de drijvende kracht. Ze is de spin in het web en werkt samen met verschillende organisaties en hulpverleners, om het netwerk op te bouwen rondom een hulpvrager of cliënt.

“Samenspel maakt sterker” is de slogan van Zorgbureau Stabiel, het werk is kleinschalig, persoonlijk en bij de mensen thuis. Het werk van Detsje en haar collega’s is niet zichtbaar, omdat privacy gewaarborgd moet worden. Maar de mensen die door het bureau geholpen worden zetten vaak grote en belangrijke stappen. Op deze manier worden er bruggen gebouwd, waarbij elke mens zijn of haar bijdrage aan de maatschappij weer mag (her)ontdekken, aldus Detsje.

Waarom Detsje een bruggenbouwer is volgens de persoon die haar heeft voorgedragen: “Als ik aan Detsje denk, dan denk ik aan iemand die zich met hart en ziel inzet voor de mensen waarmee en waarvoor zij werkt. Zij doet dat op zo’n manier dat ze naast je gaat staan. Nooit boven je. Elk mens benadert zij met gelijkwaardigheid en respect. Zij luistert actief en spiegelt zich aan wat ze hoort. Op haar eigen, authentieke manier, geeft zij mensen hoop, hun eigen waardigheid terug, en helpt ze mensen om weer in hun kracht te komen.

De bokaal is overhandigd door Johan Haverkort van Humanitas Noordwest Friesland de vorige bruggenbouwer. Humanitas, Zorgbureau Stabiel en Stichting Present zijn organisaties, die te maken hebben met mensen in kwetsbare situaties waarbij vaak meerdere problemen ten grondslag liggen.

Stichting Present Noordwest Friesland, eigenaar van de bruggenbouwersbokaal, wil graag mensen en organisaties in het zonnetje zetten en zichtbaar maken hoe organisaties samenwerken rondom kwetsbare mensen in onze samenleving.

Over vier weken wordt de bokaal doorgegeven aan een andere bruggenbouwer in Noordwest Friesland.  Wilt u een bruggenbouwer nomineren? Meld deze persoon dan aan via het formulier op de website van Stichting Present: https://stichtingpresent.nl/noordwestfriesland/aanmelden/bruggenbouwer/.