Doeksen scoort resp. 8,5 en 8,3 op dienstverlening Vlieland en Terschelling

Doeksen scoort resp. 8,5 en 8,3 op dienstverlening Vlieland en Terschelling

Reizigers beoordelen de dienstverlening van Rederij Doeksen met een 8,5 voor de lijn naar Vlieland en een 8,3 op de lijn naar Terschelling. Dat is de uitkomst van het klanttevredenheidsonderzoek dat jaarlijks wordt uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Dit jaar voeren de onderzoekers mee op afvaarten in mei en juni om passagiers naar hun bevindingen te vragen.

Directeur Paul Melles is blij met de uitslag. “Samen met onze medewerkers zijn we erg trots op deze cijfers. Vorig jaar scoorden we een 8,3 en een 8,1 en dat was al hoog. We zijn er gezamenlijk in geslaagd die scores zelfs te verbeteren.”Op zowel de lijn Vlieland als de lijn Terschelling werd passagiers gevraagd cijfers te geven op negentien verschillende onderdelen (“vaartkenmerken”). De overheid vergelijkt de cijfers van de jaarlijkse meting (conform de afspraken uit de concessie) met peiljaar 2009. Toen werd het eerste onderzoek door de overheid gehouden.

Klantwaardering t.o.v. 2009 Terschelling
De klantwaardering werd in 2018 op de lijn Terschelling significant hoger beoordeeld t.o.v. 2009 op de volgende punten: algemeen oordeel totale vaart, zitplaats, netheid van het vaartuig, netheid van het sanitair, klantvriendelijkheid van het personeel, netheid van de wachtruimte en het kwijt kunnen van de bagage. In vergelijking met 2017 scoort Doeksen naast de genoemde punten nu óók significant beter op: aan boord komen, informatie bij het boeken, informatie bij het boeken en prijs per persoon.

Klantwaardering t.o.v. 2009 Vlieland
Op de lijn Vlieland werd de klantwaardering significant hoger beoordeeld t.o.v. 2009 op de volgende punten: netheid vaartuig, netheid sanitair, klantvriendelijkheid personeel, informatie opstapplaats, netheid wachtruimte, informatie bij problemen, prijs motorvoertuig en stiptheid. In vergelijking met 2017 scoort Rederij Doeksen naast de genoemde punten nu óók significant beter op: zitplaats, aan boord komen,  informatie bij het boeken, prijs per persoon, frequentie en het kwijt kunnen van de bagage.