Een boek, Ik, robot van Isaac Asimov, cadeau in de bieb

Een boek, Ik, robot van Isaac Asimov, cadeau in de bieb

De hele maand krijgt iedereen van de bibliotheek een boek cadeau: Ik, robot van Isaac Asimov. Een boek met negen verhalen, waaraan Ronald Giphart een tiende verhaal toevoegde. Hij schreef het samen met robot Asibot. Robots kunnen behalve verhalen schrijven, ook al onkruid wieden, voor ons zorgen en bij de politie werken. Stof om over na te denken en om over te praten. Dat kan tijdens de voorstelling van Nyk de Vries of de Tegenlicht Meet Up Fryslân in de Bibliotheek.

Zanger, schrijver, gitarist en dichter Nyk de Vries maakte speciaal voor de Bibliotheek een multimediale voorstelling rondom robotica. Er is muziek, mooie verhalen en ruimte voor debat. De Bibliotheek organiseert deze verrassende avond uit in Bibliotheek Franeker op dinsdag 14 november. Kaarten (inclusief drankjes) kosten €7,50 voor leden en €12,50 voor niet-leden. Bestel de kaarten op ontdekdebieb.nl.

In Bibliotheek Dokkum organiseert de Bibliotheek een Tegenlicht Meet Up. Tegenlicht is een programma van de VPRO. De programma dat -zoals de naam al doet vermoeden- een ander licht op bijzondere onderwerpen schijnt. En dat levert vaak mooie discussies op. Na elke uitzending wordt er in Amsterdam nagepraat tijdens de Tegenlicht Meet Up. Maar dat kan nu ook in Friesland. De bibliotheek organiseert op dinsdag 21 november in Bibliotheek St.-Annaparochie namelijk de Tegenlicht Meet Up Fryslân. Er worden fragmenten vertoond uit Tegenlicht-documentaires over robotica, en ook fragmenten van de film Ik ben Alice, over zorgrobots. De avond wordt geleid door enthousiaste discussieleider Paulien Schreuder van de Bibliotheek. De toegang is gratis, aanmelden is noodzakelijk, dat kan op ontdekdebieb.nl.