Eerste Fries Open Podium voor jong danstalent

Eerste Fries Open Podium voor jong danstalent

Op 14 april organiseert de Jeugd Dans Opleiding Fryslân (JDOF) voor de eerste keer een Open Podium. Tijdens dit Open Podium kunnen Friese jongeren hun zelf gemaakte choreografie aan het publiek laten zien. Publiek is welkom om 16.00 in de Noorderkerkzaal van Kunstencentrum Atrium in Sneek. De toegang is gratis.

Foto: Johan van der Klauw


Fris en Fier!

Met het Open Podium biedt de Jeugd Dans Opleiding Fryslân een plek voor dansers die de eerste stappen willen zetten als dansmaker. Jonge dansers tussen de 11 en 25 jaar presenteren op dit podium een eigen choreografie. Van solo’s tot een groepschoreografie, en van moderne dans tot een mix van jazz en urban.

Tijdens twee coachingsdagen hebben de deelnemers tips & tricks gekregen om de choreografie aan te scherpen. Het eindresultaat is te bewonderen in de voorstelling Fris & Fier. Nieuwe, frisse choreografieën van jonge, fiere dansers afkomstig van verschillende dansscholen door heel Fryslân.

Talentontwikkeling in Friesland

De Jeugd Dans Opleiding Fryslân (JDOF) organiseert dit Open Podium om jonge Friese dansers te helpen hun talent naar een hoger niveau te brengen. Naast het Open Podium, biedt de JDOF danstalenten ook een 3-jarige opleiding waarin leerlingen op hoog niveau les krijgen in verschillende dansstijlen; van klassiek en modern tot urban en improvisatie. Geïnteresseerde dansers tussen de 11 en 15 jaar kunnen zich nog aanmelden voor de auditie op 30 juni. Meer info over de activiteiten van de JDOF is te vinden op www.jdof.nl