fc Harlingen meiden en vrouwen 

fc Harlingen meiden en vrouwen 

Voor de meiden en vrouwen zijn de wedstrijden gespeeld en blikken we terug op afgelopen seizoen. 

Fc Harlingen VR1                                                                                                                                                   

Voor de Vrouwen 1 van fc Harlingen begon het seizoen op 23 september 2017. Eerste tegenstandsters waren de Vrouwen 2 van Dronrijp/Foarut en fc Harlingen won deze wedstrijd met 0-1. Een week later werd het 11-0 tegen CVO VR1 en de dames hadden duidelijk de smaak te pakken! Maar tegen VVT werd het 4-4 en hier lieten de vrouwen eigenlijk al 2 punten liggen. Maar de week daarop pakten ze wel de volle 3 punten tegen Minnertsga. Pas op 28 oktober laten de dames het liggen tegen het sterke St. Annaparochie en verliezen die wedstrijd met 3-2. De vrouwen bleven positief en de wedstrijden tegen Noordbergum, sc Veenwouden werden dik gewonnen. Ook na de winterstop begonnen de vrouwen van fc Harlingen sterk. Tegen WWS werd het 5-0. En waar het voor de winterstop nog een gelijkspel werd tegen VVT wonnen de dames van fc Harlingen nu met 6-0. Tegen Noordbergum kregen de dames het zwaar te verduren en ze verloren dan ook met 3-1. Tegen St. Anna  en Lac Frisia wisten ze dan wel weer dik te winnen met 6-2 en 2-8! Maar dan komt Dronrijp/Foarut VR2 op visite en de Harlinger vrouwen verliezen met 0-3. De wedstrijd tegen VCR winnen ze gelukkig wel (0-2) en tegen sc Veenwouden wordt het zelfs 0-10 winst. Maar dan moeten de dames naar Minnertsga en waar ze voor de winterstop nog een winst boekten, kregen ze nu een verlies te verwerken van 4-1. Met nog 3 wedstrijden te gaan moeten de dames van fc Harlingen de eerste plek loslaten en zakken ze 2 plaatsen. Gelukkig wisten ze tegen VCR wel weer te winnen met 4-3 maar makkelijk was het zeker niet. In de uitwedstrijd tegen CVO kon fc Harlingen er niet voor zorgen dat de punten mee naar Harlingen gingen maar de laatste wedstrijd tegen WWS werd wel gewonnen, 1-3. Hiermee komen de dames van fc Harlingen toch op een keurige 3e plaats te staan en is voor hun het seizoen ten einde gekomen. Een welverdiende zomerstop staat ze te wachten. 

Fc Harlingen MO15-1                                                                                                                                           

Dit team heeft een prachtig seizoen beleefd met de status, ongeslagen kampioen in de 2e klasse! Vanaf het begin van het voorjaar stonden de meiden al bovenaan en hier zijn ze niet vanaf geweken. 10 Gespeelde wedstrijden waarvan 9 gewonnen en slechts 1 gelijk gespeeld levert ze 28 punten op. Het gelijkspel gebeurde in de laatste wedstrijd tegen SJO DFC MO15-2 (3-3) maar ach, het kampioenschap was reeds gevierd. Maar liefst 54 doelpunten werden er gescoord en slechts 5 doelpunten kregen de meiden tegen. Een geweldige prestatie! Op naar volgend seizoen!  

Fc Harlingen MO13-1                                                                                                                                                          

Deze meiden hadden het zwaar…1e klasse voetbal, de meeste voor het eerst op heel veld…maar toch bleven de koppies omhoog. En dat moet je ook maar kunnen. Complimenten! Een hecht team die voor elkaar bleven vechten tijdens de wedstrijden. Elke week stonden ze weer met frisse moed op het veld. En ook voor dit team breekt de zomerstop aan maar we zien ze in het nieuwe seizoen weer terug!