Fietsverlichtingsactie bij Zeerobben

Fietsverlichtingsactie bij Zeerobben

Fietsverlichtingsactie bij Zeerobben op donderdag 6 december aanstaande.

Het bestuur van Zeerobben waardeert het zeer, dat velen met de fiets naar de club komen om te trainen en te voetballen. Het is niet alleen gezond, maar ook goed voor het milieu en voorkomt onnodige auto- en parkeerdrukte rondom het sportcomplex en door de wijk.Nu het ‘s avonds eerder donker is, vind het bestuur het nog belangrijker dat jullie licht op de fiets hebben. “Wij begrijpen heel goed, dat het soms best lastig is, om altijd werkend licht op je fiets te hebben. Maar met licht op doe je andere weggebruikers een groot plezier, want die kunnen jou dan zien in het donker en het is ook voor jouw eigen fietsveiligheid natuurlijk veel beter.”

Daarom gaat Zeerobben donderdagavond 6 december samen met de Fietsersbond jullie daarbij helpen. Ze laten zien, hoe eenvoudig het is om ervoor te zorgen, dat er licht op jouw fiets zit. Wij controleren dan jouw fietsverlichting. Wij geven advies, hoe je zelf voor licht op jouw fiets kan zorgen. Mocht het licht stuk zijn, dan krijg je van ons eenmalig een nieuw lampje, wat je er zelf op mag zetten.

De fietsverlichtingscampagne is een landelijke campagne welke wordt gesteund door vele maatschappelijke organisaties, zoals VVN, ANWB, Sport Fryslân en de Fietsersbond. De lampjes worden beschikbaar gesteld door het ROF, het regionaal orgaan verkeersveiligheid in Fryslân.