Foto’s expeditie cruiseschip Dumont d’ Urville

Foto’s expeditie cruiseschip Dumont d’ Urville

Inmiddels is het 131 meter lange expeditiecruiseschip Le Dumont d’ Urville al weer de Harlinger haven uitgevaren op weg naar haar volgende bestemming. Ruud Burgers was aanwezig toen het schip de Harlinger haven inliep. Hij maakte van dat gebeuren het onderstaande fotoverslag voor ons die hij graag met een ieder wil delen die het schip gemist heeft.

Als het vierde luxuy-jacht van de Ponant Explorers-klasse is Le Dumont d’Urville het zusterschip van de jachten Le Champlain, Le Lapérouse en Le Bougainville, die qua constructie identiek zijn. Alle jachten zijn uitgerust met een milieuvriendelijke technologie van de nieuwste normen en worden gekenmerkt door een modern en elegant ontwerp. Verder zorgt de attente crew voor een eersteklas service.


De naam Dumont d’Urville komt van de Franse navigator en poolreiziger Jules-Sébastien-César Dumont d’Urville die naar verschillende delen van de wereld reisde. De schepen van de Ponant Explorers-klasse gaan op cruises over de hele wereld en stellen passagiers in staat de wereld te verkennen op de manier van Franse ontdekkingsreizigers.

De 184 passagiers aan boord vinden een onderkomen in de 92 luxe hutten en suites aan boord. Deze zijn royaal bemeten met 19 – 45 m² en een eigen balkon als een privéretraite op het schip. Verder zijn de hutten en suites uitgerust met een minibar met gratis drankjes, een video-on-demand filmselectie en hoogwaardige schoonheidsproducten.

De openbare ruimtes laten niets te wensen over. Er is een boetiek voor kleine aankopen, een spa, een fitnessruimte en een theater voor 188 personen. Op het pooldeck zijn verschillende ontspanningsmogelijkheden, b.v. zonnebaden of zwemmen in het overloopzwembad. De hydraulisch uitbreidbare jachthaven aan boord vereenvoudigt het in- en uitstappen en de toegang tot de Zodiacs voor expeditiecruises. Bovendien zijn verschillende watersporten zoals kajakken, duiken of zwemmen mogelijk vanaf het schip via de jachthaven.

In de twee restaurants aan boord van Le Dumont d’Urville worden culinaire hoogstandjes geboden. Het hoofdrestaurant op dek 4 biedt – naast genoeg ruimte voor alle passagiers – geselecteerde hoofdgerechten die aan tafel worden geserveerd, evenals een salade- en dessertbuffet. Een informele sfeer is te vinden in het restaurant op dek 3, waar gegrilde specialiteiten, salades, desserts en kaas kunnen worden genoten. Bron: cruisewinkel.nl