Friesland maakt in april kennis met Japanse krijgskunsten

Friesland maakt in april kennis met Japanse krijgskunsten

Om deze vormen van krijgskunsten een podium te bieden, organiseert Sport Fryslân met de Friese dojoclubs namens de European Sports For All Games, de Open Dojo Dagen. Van 3 t/m 30 april openen verschillende Friese Dojo’s hun deuren. Inwoners van Friesland kunnen elke dag gratis meedoen aan lessen bij hun in de buurt. Aanmelden kan op www.opendojodagen.nl. Daar zijn ook de contactgegevens en trainingstijden te vinden. (Foto: Open Dojo Dagen in april bij Jiu Jitsu Kenmei In Harlingen Foto: Gertjan Miedema)

De krijgskunsten zijn van oorsprong bedoeld voor zelfverdediging, maar worden tegenwoordig veelvuldig gebruikt om zowel lichaam als geest te trainen. Iedereen kan hieraan meedoen: jong of oud, valide of invalide, sportief of als mensen juist niet zo sportief zijn!14 april
Naast de Open Dojo Dagen organiseren een aantal Dojo’s in Friesland op zaterdag 14 april een open dag: Tour de Dojo. Op deze dag kan iedereen kennismaken met een Dojo in de buurt en meedoen met verschillende activiteiten, zoals een clinic of een demonstratie bijwonen.

3 t/m 7 augustus
De Open Dojo Dagen zijn onderdeel van het hoofdprogramma van de European Sports For All Games. Deze Games vinden van 3 t/m 7 augustus plaats door heel Friesland plaats en worden georganiseerd door Sport Fryslân, NOC*NSF en TAFISA. Op 7 augustus zijn tijdens de slotdag verschillende clinics van de Friese Dojo’s en Japanse Dojo’s.

dav