Gemeentelijke draagspeld voor de heer Theo Outhuijse

Gemeentelijke draagspeld voor de heer Theo Outhuijse

Op vrijdag 21 juni 2019 heeft burgemeester Roel Sluiter de gemeentelijke draagspeld uitgereikt aan de heer Outhuijse voor zijn jarenlange bestuurlijke inzet voor het Lanenkaatsen, voormalig rkvv Robur, kerkbestuur Rooms Katholieke gemeenschap en commissie Mensen in Nood in Harlingen.

Foto: Ubbo PosthumaDe heer Outhuijse is twee periodes voorzitter geweest van het Lanenkaatsencomité van 1993 tot 2008 en van 2016 tot en met 2019. Als zoon van één van de oprichters -Nico Outhuijse- werd hij in 1993 op jonge leeftijd door zwager Siebo Homminga benaderd om voorzitter te worden. Bestuurlijk heeft hij toen een goedlopende organisatie neergezet. Hij was vernieuwend, sociaal en een verbinder met oog voor de traditie, maar ook rekening houdend met de cultuur van het Lanenkaatsen. Een evenement dat sinds 1950 wordt georganiseerd in Harlingen.

RKVV Robur

Van 2008 tot 2011 was hij voorzitter van de rkvv Robur (in 2014 gefuseerd met vv Harlingen tot fc Harlingen). Binnen deze voetbalclub had hij al meerdere functies bekleed in verschillende commissies en  o.a. als jeugdvoorzitter. Binnen de Rooms Katholieke gemeenschap is de heer Outhuijse actief geweest als voorzitter van het kerkbestuur en lid commissie Mensen in Nood. Tot op de dag van vandaag brengt hij ook het kerkblad rond.