Gemeentelijke draagspeld voor mevrouw Klazina Wilhelmina Wegman

Gemeentelijke draagspeld voor mevrouw Klazina Wilhelmina Wegman

Op woensdag 10 april 2019 heeft burgemeester Roel Sluiter de gemeentelijke draagspeld uitgereikt aan mevrouw Wegman voor haar bestuurlijke inzet in de gemeente Harlingen. De uitreiking vond plaats in kerkgebouw De Haven, Noorderkade 2 in Harlingen tijdens een Lente/Voorjaarslunch georganiseerd door de Stichting Welzijn Senioren Harlingen. 

Foto: Joachim de RuijterMevrouw Wegman vervult meer als twintig jaar diverse bestuurlijke functies met een niet aflatende toewijding en volledige inzet van haar persoonlijkheid. Zo is/was zij voorzitter van: 

  • Christelijk Gemengd Koor Harlingen 
  • Protestants Christelijke Ouderen Bond 
  • stichting Platform Perspectief Harlingen 
  • cliëntenraad zorgcentrum De Spiker 
  • Stichting Wijkbelangen Oosterpark 
  • Stichting Welzijn Senioren Harlingen 

Lid in de Orde van Oranje Nassau

Op 29 april 2010 is mevrouw Wegman benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau voor al deze vrijwilligersactiviteiten. Nog steeds zet zij zich in voor de belangen op maatschappelijk gebied en daarmee ook voor de samenleving in Harlingen. Vooral op het gebied van de zorgsector komen haar sociale betrokkenheid en organisatietalent sterk naar voren. Zij bereikt een grote groep burgers in Harlingen; de ouderen onder andere in het kader van de SWSH en de wijkbewoners van het Oosterpark door de SWO. Maar ook een grote groep allochtonen vrouwen voor wie zij bijeenkomsten organiseert. 

Voor al haar bestuursfuncties krijgt mevrouw Wegman veel waardering. In vergaderingen heeft zij altijd een luisterend oor en aandacht voor iedereen ongeacht leeftijd, afkomst en religie.