Genomineerden Hotze Schuil trofee bekend

Genomineerden Hotze Schuil trofee bekend

HARLINGEN – De drie genomineerden voor de sportprestatie van 2016 zijn bekend. Genomineerd zijn Ellia Smeding, Noa Teuben en de Heren 1 van de Volleybalvereniging Harlingen.  Tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Harlingen op 2 januari 2017 wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt.

De genomineerden

  • Ellia Smeding, schaatsen lange baan.

Ellia is op haar 7e jaar begonnen met schaatsen. Op haar 10e is ze verhuisd vanuit Engeland naar Harlingen. Op basis van haar talent is ze gevraagd  voor de Britse Schaatsbond uit te komen.  Ze is wel in Friesland blijven trainen. Naast vele persoonlijke records heeft Ellia meegedaan  aan  de Junior Worldcup in  Belarus en  hoopt ze namens Groot Brittannie zich te kwalificeren voor het  Junior Wereldkampioenschap in Helsinki.

  • Noa Teuben, zwemmen

Noa Teuben zwemt bij de Vikings. In 2016 is Noa op 7  zwemafstanden Nederlands Kampioen geworden. Ook heeft ze de prestigieuze Pieter van de Hoogeband Swimcup gewonnen.  Ze heeft in de categorie ‘meisjes tot 11 jaar’ een aantal  Friese records op haar naam staan en het Nederlandse record op de 50 meter geëvenaard.

  • Eerste herenteam volleybalvereniging VVH

Dit team is in 2016 kampioen geworden van de Derde Divisie, een unieke prestatie voor een Fries Heren Volleybalteam. Deze resultaten  worden dit jaar doorgetrokken in de Tweede Divisie Landelijk waar VVH bovenin meedraait.  Ook werd in 2016 de Beker gewonnen.Op maandag 2 januari houdt de gemeente Harlingen haar nieuwjaarsreceptie in Trebol. Vanaf 16.30 is iedereen welkom het gemeentebestuur en elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen. Tijdens de nieuwjaarsreceptie maakt de voorzitter van de stichting Sportpromotie Harlingen, Gerben Boskma, de winnaar bekend. U bent van harte welkom.

Over de Hotze Schuil trofee

De gemeente Harlingen is een echte sportstad. Jarenlang verzorgde de stichting Sportpromotie Harlingen een jaarlijkse verkiezing van, onder meer, de sporters van het jaar. In het jaar 2000 resulteerde dit in de laatste verkiezing: de sportpersonen van de eeuw.Vorig jaar, 2015,  vonden gemeente en stichting sportpromotie Harlingen het tijd dat de verkiezing van de sporter van het jaar nieuw leven wordt ingeblazen. Gekozen is de wisselprijs de Hotze Schuil trofee te noemen, naar één van de belangrijkste sporters die Harlingen heeft gekend. De wisseltrofee is een bronzen beeld van Hotze Schuil, beschikbaar gesteld door de stichting Ouwe Seunen. Vorig jaar, in 2015, is deze trofee gewonnen door Dylan Drent, voetballer en kaatser.Uitreiking tijdens de Nieuwjaarsreceptie

Geef een reactie