Geslaagde Nieuwjaarsreceptie gemeente Harlingen

Geslaagde Nieuwjaarsreceptie gemeente Harlingen

De gemeentelijke Nieuwjaarsreceptie in Trebol op maandag 8 januari is druk bezocht. Tijdens de receptie sprak burgemeester Sluiter zijn Nieuwjaarsspeech en werden verschillende personen in het zonnetje gezet met een onderscheiding.

Foto: Joachim de Ruijter

Boei van Harlingen

Burgemeester Sluiter reikte dit jaar de Boei van Harlingen uit aan het projectbureau N31. “De afgelopen jaren heeft het project De nieuwe N31 veel gevraagd van de Harlingers en anderen. Vanuit het projectbureau N31 is altijd veel aandacht geweest voor het blijven betrekken van de inwoners bij het project. En dit werkte zeer goed. Het project kon op heel veel draagvlak rekenen en dat zorgde regelmatig voor veel positieve berichtgeving in de media”.

 

Foto: Twitter, gem. Harlingen

De gemeentelijke draagspeld

De draagspeld wordt uitgereikt aan die persoon die zich op baanbrekende wijze inzet voor de Harlinger samenleving. Mevrouw Anneke Visser doet dit al jaren en op heel veel verschillende manieren. Haar vrijwilligerswerk voor Oud Harlingen is hierbij een zeer belangrijke. “Anneke Visser is al jaren een drijvende kracht bij de vereniging Oud Harlingen. Deze vereniging zet zich in op het behoud van het monumentale karakter van de stad en is hierdoor van zeer grote waarde voor Harlingen”.

 

Foto: Twitter, gem. Harlingen

Hotze Schuiltrofee

Tot slot werd de jaarlijkse sportprijs uitgereikt door de stichting Sportpromotie Harlingen. De Hotze Schuiltrofee ging deze keer naar Joël de Jong die een groot sporttalent is op het gebied van atletiek en tennis. Een speciale aanmoedigingsprijs ging naar de 8 jarige Liz Stinstra, een groot turntalent.

Nieuwjaarstoespraak

Jaarlijks geeft burgemeester Roel Sluiter tijdens de receptie zijn Nieuwjaarstoespraak.