Groep 8 van IKC Prins Johan Friso neemt in stijl afscheid

Groep 8 van IKC Prins Johan Friso neemt in stijl afscheid

Afgelopen week was voor de leerlingen uit groep 8 van de Prins Johan Frisoschool de laatste week. Alle leerlingen gaan een nieuwe uitdaging tegemoet en gaan naar een vervolgschool. De week stond bol van de activiteiten. Op dinsdag werd een speelfilm vertoond genaamd ‘Pirates of the Waddensea Nine of 8’.

Het script, het verfilmen en de montage werd verzorgd door Piet de With en Eedse de Vries, beide leerkracht van groep 8.De leerlingen van de groepen 8 waren al een aantal maanden druk bezig met het maken van opnames voor deze film.

Er werd daarbij gebruik gemaakt van een aantal mooie sets waaronder bijvoorbeeld het radio lichtschip, het Gemeentehuis, de raadhuistoren, een roeisloep in de haven, café den Smeerpaal, het Harlinger strand en er werden zelfs beelden geschoten op Terschelling. 

Voorafgaand aan de première van de film op 9 juli kwamen alle filmsterren per Limo van All American Limousines aan bij de School.
Tijdens de vertoning van de film werden een aantal liedjes live gezongen. De nummers die gemaakt waren op de melodie van bekende hits zijn ook op video vastgelegd en worden nog in de film gemonteerd. 

Donderdag was een traditionele barbecue met ouders en leerlingen bij school en vrijdag werden alle leerlingen, na een feestelijke laatste schooldag,  door een erehaag geleid. Op naar een nieuwe school. Maar eerst genieten van een fijne vakantie!