Groot feest bij opening nieuwe N31 bij Harlingen

Groot feest bij opening nieuwe N31 bij Harlingen

Na een bouwperiode van bijna twee jaar is het tijd om de nieuwe N31 open te stellen voor het verkeer. Maar voordat het zover is willen we de Harlingers bedanken voor hun geduld en samen de nieuwe weg gaan beleven. Hiervoor organiseren we samen met diverse Harlingers allerlei speelse, sportieve, muzikale maar vooral leuke activiteiten voor jong en oud op en rond de nieuwe weg.

Kom jij ook??

Vrijdag 6 oktober – Samen 1 met de basisschool kinderen (09.00 – 15.00 uur)

Alle scholen in Harlingen én Midlum zijn uitgenodigd om samen leuke, sportieve, muzikale activiteiten te gaan doen op de nieuwe weg.

Vrijdag 6 oktober – Samen 1 met de jongeren van Harlingen (15.00 – 17.00 uur)

Jongerenwerk gaat op de nieuwe weg een Jongerencafé+ organiseren voor de jongeren uit Harlingen.

Vrijdag 6 oktober – Samen 1 met de muziek (20.30 – 01.00 uur)

Op vrijdagavond komt de band Vangrail optreden bij het aquaduct. Dit belooft een gaaf muzikaal spectakel te worden. De entree van dit muziekevenement is gratis maar let op: vol = vol! In 2015 won Vangrail de award Populairste Band van Nederland. In hetzelfde jaar werden ze onderscheiden voor de single Ik Mis Je, welke op het aankomende album staat. Als verlengstuk van het eigen werk speelt de band covers op een eigenzinnige en aanstekelijke wijze. Loepzuiver, strak, aanstekelijk en altijd met 100% energie. De vonk slaat altijd over.

Zaterdag 7 oktober – Samen 1 sportief (08.00 – 13.00 uur)

Zaterdagochtend is de sportieve ochtend! Samen met wielervereniging Wct ouwe seun zetten we een parcours uit van circa 5 kilometer. Het nieuwe wegdek is uitermate geschikt voor een tijdrit en zal waarschijnlijk de nodige persoonlijke records opleveren. De helling van het aquaduct en de op- en afritten van de Centrale aansluiting geven de fietser net dat stukje extra uitdaging. Let op: er kunnen ongeveer 80 personen mee doen dus vol = vol! Inschrijven kan via www.wctouweseun.nl De inschrijfkosten hiervoor zijn €5,-.

Na afloop van de tijdrit gaan we samen hardlopen. Samen met hardloopvereniging SV Friesland wordt er is een parcours uitgezet van 5 kilometer over de nieuwe weg. Ga jij de uitdaging aan en ren als eerste door het aquaduct en onder alle viaducten door. Een belevenis op zich! De start is om 11.00 uur en inschrijven kan vanaf 14 augustus om 12.00 uur via www.svfriesland.nl/index.php/n31 Er kunnen maar liefst 500 deelnemers meedoen, maar ook voor deze activiteit geldt vol = vol! Schrijf je dus snel in en doe dit voor 30 september!

Zaterdag 7 oktober – Samen 1 festival op straat (15.00 – 22.00 uur)

Op zaterdagmiddag en avond organiseren we een gezellig straatfestival op de weg! Rond elk viaduct is een plein ingericht met leuke muzikale of theatrale activiteiten. Er is van alles te doen voor jong en oud. Waan je onder het water bij het aquaduct, ga naar het kinderplein ter hoogte van de Grensweg of kom eten bij ons foodfestival' bij de Centrale aansluiting. Nog meer beleven? Loop dan ook nog even langs bij het Kimswerderweg viaduct. Hier staat muziek en dans centraal! Kortom: laat je verrassen en kom langs.

Zondag 8 oktober – Samen 1 op de weg (14.00 – 17.00 uur)

Beleef de puurheid van de nieuwe weg. Loop of fiets onder de viaducten, de centrale aansluiting en het aquaduct door en kom op een plek waar je waarschijnlijk nooit meer zult lopen of fietsen. Zo krijg je pas écht een goed beeld van hoe de weg, waar je een paar dagen later overheen rijdt, er uit ziet.

Zondag 8 oktober – Samen 1 aan tafel (11.00 – 13.00 uur)

Een heerlijke brunch op een unieke locatie? Dat kan!

De voetjes onder tafel schuiven voor een heerlijke brunch in het aquaduct. Natuurlijk is in het aquaduct staan al een belevenis op zich, maar wat als je er ook nog samen kunt eten. De kosten hiervoor zijn €15,- p.p. en de opbrengst daarvan gaat naar Stichting Hulphond.

Mensen kunnen niet altijd helpen, een hond wel!
Hulphond Nederland helpt mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag door de inzet van een hulp-hond. Een hulphond voorkomt isolement en biedt nieuw perspectief. Lees meer: www.hulphond.nl

Wil je er bij zijn zondag 8 oktober? Meld je dan aan via info@stichtingcharityfoundationharlingen.nl

De plaatsen zijn beperkt, dus wees er snel bij!

Vrijdag 6, zaterdag 7 én zondag 8 oktober – Samen 1 met de Harlingen Business Exposure

Op bedrijventerrein Oostpoort, vlak naast onze nieuwe N31, wordt een tijdelijke hal opgebouwd die ruimte biedt aan 100 stands voor bedrijven uit Harlingen. Daarnaast worden er via een loting enkele plekken in de hal beschikbaar gesteld voor non-profit organisaties.
Bedrijven & non-profit organisaties kunnen zich uiterlijk 15.09.17

aanmelden of informatie aanvragen kan via info@harlingenbusinessexposure.nl.

Openingstijden zijn op vrijdag 6 oktober van 14.00 – 21.00 uur, zaterdag 7 oktober van 12.00 – 18.00 uur en op zondag van 12.00 – 18.00 uur.
De entree voor bezoekers is gratis, dus kom gezellig langs.

Ter hoogte van de tijdelijke hal op het industrieterrein is een speciale doorgang gemaakt zodat bezoekers van de expo ook gemakkelijk even een kijkje kunnen nemen bij de andere activiteiten en omgekeerd.

Kortom: Zet 6, 7 en 8 oktober snel in je agenda! Dit samen 1 weekend mag je niet missen!