Harlingen eist frisse lucht

Harlingen eist frisse lucht

Onderstaande organisaties roepen de bevolking van Harlingen en wijde omgeving op om a.s. zaterdagmiddag 13 oktober deel te nemen aan een korte stille tocht. We herdenken dan de frisse lucht die we eens hadden, hier aan de Waddenzee. Vorige week zaterdag hebben we opnieuw kunnen vaststellen dat de afvaloven voortdurend roet in het eten gooit.

Volgend jaar is het tien jaar geleden dat meer dan 15.000 mensen een petitie tekenden tegen de afvaloven. Toch is de bouw door de politieke machthebbers doorgedrukt. Leugens en misleiding werden daarbij niet geschuwd. En Harlingen werd opgezadeld met de gevolgen van dat beleid.Het vechten hiertegen vereiste een zeer lange adem. Laten we zaterdag met z’n allen laten horen dat het nu genoeg is geweest. De storing van afgelopen zaterdag was er net een teveel.

De REC is nu, logisch na de brand, om technische redenen gesloten. In het belang van de volksgezondheid dient dat zo te blijven. Dicht is en blijft nu dicht. Dat is de boodschap.

We roepen u op om een wit mondkapje te dragen tijdens de demonstratie. Noem het een protestsymbool.

De tocht is ook een schot voor de boeg voor a.s. maandagavond als de gemeenteraad om 19.30 uur bijeen komt voor een openbaar spoeddebat over de afvaloven.

Praktisch:

Verzamelen vanaf 13.30 uur op de Noorderhaven voor het stadhuis. Om 14.00 uur vertrekken we, via de Sint Jacobstraat naar de Voorstraat, dan via Kleine Bredeplaats, Ossemarkt, Zuiderhaven en Grote Bredeplaats weer door de Voorstraat terug naar het stadhuis.

Mensen die naar de opening in de Grote Kerk willen van de Hannemahuis-tentoonstelling LAGE LANDEN hebben voldoende tijd om daar aansluitend heen te lopen.

Wij hopen op een grote opkomst bij het stadhuis, zowel zaterdagmiddag als maandagavond.

Laat in stilte uw stem horen. Als echo van de grote volkspetitie van 2009. Stem met de voeten. Het is welletjes geweest met die REC.

WAD’N PARTIJ

GroenLinks

HarlingerBelang

D66