Harlingen in actie tijdens NLDoet

Harlingen in actie tijdens NLDoet

Op 15 en 16 maart 2019 vindt NLDoet plaats. Het initiatief vanuit het Oranje Fonds is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Ook in de gemeente Harlingen hebben verenigingen en clubs zich aangemeld voor het uitvoeren van klussen.

Zo zal het Zeekadetkorps hun varend clubhuis opknappen, timmert de Waterscouting kisten voor de nieuwe zeilboten in elkaar en gaan diverse speeltuinenverenigingen, waaronder ’t Hoogland en Achter de Schouwburg hun speeltuin ‘’voorjaarsklaar’’ maken. Wethouders maken de handen ‘vuil’ Ook de Harlinger wethouders: Harry Boon, Hein Kuiken en Paul Schoute zetten zich tijdens de actiedagen van NLDoet actief in om een bijdrage te leveren aan de verschillende onderhouds- en opknapwerkzaamheden.Programma

  • Harry Boon zal zich op zaterdag 16 maart 2019 van 10.00 uur tot 12.00 uur inzetten als klusser voor het groot onderhoud speeltuin aan de Ambachtsschoolstraat 5 (Buurtvereniging Achter de Schouwburg).
  • Hein Kuiken zal zich op vrijdag 15 maart 2019 van 10.00 uur tot 12.00 uur inzetten voor het Slopen klimtoestel en andere klusjes bij speeltuin in het Rode Dorp (Speeltuinvereniging ’t Hoogland). De activiteit vindt plaats op de Petrus Feddesstraat 26 .
  • Paul Schoute zet zich op zaterdag 16 maart 2019 van 11.00 uur tot 13.00 inzetten voor het opknappen van het varend clubhuis Nieuwe Willemshaven (Zeekadetkorps) op de Nieuwe Willemskade 1.

Al deze acties worden mede-ondersteund door de Skûle Welzijn.