Harlingen opnieuw in de prijzen door groot aantal trainees tijdens Tall Ships Races

Harlingen opnieuw in de prijzen door groot aantal trainees tijdens Tall Ships Races

Friese Havenstad neemt Host Port Trophy weer mee naar huis.

Dit weekend nam Harlingen tijdens de Tall Ships conferentie in Sevilla opnieuw de Host Port Trophy in ontvangst van Sail Training International, de organisatie achter de Tall Ships Races. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de deelnemende host port van de Tall Ships Races met de meeste deelnemende trainees. Vanuit host port Harlingen zeilden dit jaar 345 trainees mee aan boord van de Tall Ships. Ook in 2014 won Harlingen de prijs voor deelname van de trainees. Toen deden er 337 trainees mee.Ervaringen rijker

De missie van Sail Training International is de ontwikkeling en het opleiden van jongeren door het bieden van een unieke zeilervaring aan boord van één van de Tall Ships. Aan boord van één van de schepen worden jongeren uitgedaagd om goed met elkaar samen te werken. Ze ervaren de kracht van de natuur en ervaren het belang van interactie. Jongeren stappen vervolgens weer van boord met een ervaring rijker en in de meeste gevallen vriendschappen voor het leven.

Bid voor hostport 2022

De Friese Havenstad ondersteunt de missie van Sail Training International met volle overtuiging. Naast de deelname van de vele trainees heeft de Stichting Harlingen Sail dit jaar ook volop ingezet om meer jongeren te betrekken bij het gedachtegoed van de Tall Ships Races. Met het programma Sail Inzicht bereikte de organisatie ruim 1800 jongeren, om ze te enthousiasmeren voor mogelijk volgende edities. De gemeente Harlingen stelt zich voor 2022 opnieuw verkiesbaar en hoopt dan opnieuw vele trainees mee te laten varen op een Tall Ship.