Harlingen verwijdert 10% van haar verkeersborden uit het straatbeeld

Harlingen verwijdert 10% van haar verkeersborden uit het straatbeeld

De gemeente Harlingen heeft een inventarisatie uitgevoerd naar overbodige verkeersborden. Het blijkt dat 10% van de bebording overbodig is. Vandaag heeft wethouder Harry Boon het eerste verkeersbord uit de grond gehaald.

Onoverzichtelijke situaties

De gemeente is de inventarisatie naar overbodige verkeersborden gestart omdat te veel borden kunnen leiden tot onoverzichtelijke verkeerssituaties. Veel weggebruikers storen zich aan de soms grote hoeveelheid van borden.

Verkeersveiligheid

Foto: Joachim de Ruijter

Wethouder Harry Boon is blij met deze actie. “We willen hiermee onduidelijke situaties oplossen. Verkeersborden moeten de automobilist juist duidelijkheid geven en de verkeerssituatie overzichtelijker maken. Als dat niet het geval is, kunnen de borden beter verwijderd worden. Dat komt de verkeersveiligheid ten goede.” Tijdens de inventarisatie van overbodige verkeersborden is er ook gekeken naar borden die verplaatst moeten worden of borden die ontbreken. De overbodige verkeersborden gaan alleen de vuilnisbak in als ze versleten of beschadigd zijn. Borden in goede staat worden bewaard. Die kunnen mogelijk opnieuw worden gebruikt.