Harlinger jiu jitsuka’s actief tijdens trainingsweekend Ameland

Harlinger jiu jitsuka’s actief tijdens trainingsweekend Ameland

Foto hierboven: Een aantal van de jiu jitsuka’s op Ameland tijdens één van de vele trainingen die worden verzorgd door de aanwezige docenten. En met mooi weer wordt er natuurlijk op het strand of in de duinen getraind. (Foto: Frits van Essen, Leeuwarden)

HARLINGEN/NES – Ooit begonnen als trainingsweekend georganiseerd door een aantal jiu jitsudocenten uit Leeuwarden – en dus een Fries onderonsje – is het jaarlijkse Ameland trainingsweekend na 29 keer inmiddels uitgegroeid tot het grootste meerdaagse jiu jitsu evenement in Nederland. Niet alleen uit de drie noordelijke provincies, maar ook uit Overijssel, Noord-Holland en Zuid-Holland kwamen in totaal zo’n 65 jiu jitsuka’s afgelopen Pinksterweekend naar Ameland om onder perfecte zomerse weersomstandigheden deel te nemen aan dit trainingsweekend.

Zo gingen ook een aantal leerlingen van Jiu Jitsu school Kenmei uit Harlingen mee. Leraar Johan Douma, zelf inmiddels al voor de achtste keer aanwezig, was wederom gevraagd ook dit jaar één van de trainingen te verzorgen. Daarnaast geniet hij natuurlijk zelf ook van de trainingen van de overige docenten. “Het succes van dit weekend zit ‘m natuurlijk vooral in de aanwezigheid van enthousiaste mensen – van jong tot oud(er) – met een passie voor de sport, het eilandgevoel, uitdagende trainingen en een gezellige en uitgelaten sfeer. Uiteraard werkt het weer dit jaar goed mee, maar echt slecht weer hebben we nog maar zelden getroffen. Behalve trainen met elkaar, zorgen we ook met elkaar voor het eten, waaronder natuurlijk een barbecue en het schoonmaken van de kampeerboerderij. En voor degenen die dat willen, is er alle ruimte om ’s avonds het nachtleven van Nes te verkennen. Door met elkaar trainen en een feestje te vieren ontstaan vriendschappen voor het leven. Er is zelfs al ooit een huwelijk en 4 kinderen uit dit weekend voortgekomen!” zo verteld Johan.

Sigfrid van der Veen uit Kimswerd was één van de leerlingen die voor het eerst mee ging. Wat hem betreft is hij er volgend jaar weer bij. “Een fantastisch weekend!” zo omschrijft Sigfrid kort maar krachtig zijn eerste trainingsweekend.

Volgend jaar hoopt Jiu Jitsu Kenmei met een nog grotere delegatie naar Ameland af te reizen. Ook nieuwe leden zijn natuurlijk van harte welkom. Wil je ook eens meedoen met jiu jitsu? Doe dan vrijblijvend twee proeflessen mee op de maandag- of woensdagavond. Voor meer info kun je even bellen met 06-51078447 of mailen naar info@jiujitsu-kenmei.nl.