Harlinger kunstenaar exposeert in Koudum

Harlinger kunstenaar exposeert in Koudum

Tanja van Abbema exposeert van 13 augustus tot en met 14 september haar schilderijen in Galerie Lytse Skientme in Koudum. Zij exposeert daar samen met Jentsje Fekkes(schilderijen) en Edith Madou (keramiek). 

Tanja van Abbema woont en werkt in Harlingen en voelt zich zeer verbonden met Fryslân en de Friese taal, zoals ook blijkt uit de titels van haar werk. Ze maakt schilderijen en objecten van gevonden materialen, soms vervallen en misschien zelfs half vergaan, maar de kunstenares kan er een leven uit aflezen. In haar schilderijen verwerkt Tanja van Abbema deze materialen tot een nieuwe vorm, waarbij de ruimte tussen de vormen net zo belangrijk is. Het is als de ruimte tussen de regels en staat voor wat niet te zeggen valt. Op deze wijze verbeeldt ze wat niet te benoemen is, maar wel van wezenlijk belang is. Haar werk gaat over haar zelf en over het mysterie van het leven. 

Jentsje Fekkes uit Koudum toont op deze expositie zijn nieuwe, meer abstracte landschappen en Edith Madou uit Deventer haar humoristisch keramische beelden, meestal met vissen. Op zaterdagmiddag 17 augustus van 16 tot 18 uur is er een feestelijke openingsreceptie van deze expositie waar iedereen van harte welkom is: Galerie Lytse Skientme, Hoofdstraat 26, Koudum.